Cestoviny so syrovo-šampiňónovou omáčkou

martina34 - fotkamartina34, 23. októbra 2010
Cestoviny so syrovo-šampiňónovou omáčkou
Foto: martina34

Určite poznáte, kto máte dospievajúceho syna, keď zahlási: "Mami som hladný". Čo narýchlo pripraviť? Toto je jedna možnosť...

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g, - kolienka
2 PL
1 čl
150 ml
200 ml
100 ml
1 plechovka
1 ks
3 strúčiky
1 kocka




Postup

  1. 1

    Cestovinu si uvaríme predom. Do menšieho hrnca si dáme olej a pridáme múku. Chvíľu opražíme a zalejeme sladkou smotanou a mliekom. Postupne pridávame črievkový syr, kyslú smotanu, kocku hovädzieho bujónu, pretlačený cesnak a celý obsah plechovky šampiňónov. Všetko za občasného miešania povaríme cca 10 minút.

Diskusia k receptu

braxi
julica...juj...ved si tú múku nedaj... :o)
kucharronald
JA: Mammmiii? Som hladný!!! Môžem spraviť niečoo?
MAMA: Jasné :)
U nás to takto ide :) Na čo mi príde chuť, to si spravíím :) Ináč dík za recept, keď budem aj ja hladný, pripravím si :) Je to rýchlovka :) šampiňóny milujem, aj také omáčky :) Takže recept pre mňa :) ďakujeem :)
julica
braxi, veru nedam, ani bujon, ani zavarane sampinony, ani kolienka, ani dva druhy smotany. Ale ak by som varila pre pubertalneho brata, mozno hej :)
vierka07
julica, mna ked nezaujme recept, alebo si myslim, ze nie je pre mna vhodny, nereagujem ;) podla mna by diskusie na takejto stranke mali byt hlavne na to, aby ostatni doplnili, alebo vylepsili ponuknuty recept podla svojej skusenosti a samozrejme pochvalili snahu ineho;) moji rodicia pestuju pohanku, sekaju si na chlieb zihlavu, jedia hrstkovu polievku atd., ale ked dostanu chut na slaninu, alebo nieco nezdrave, raz za cas si to s kludnym svedomim daju; vo vysokom veku su fyzicky aktivni, sportuju, su dusevne mladi :o)
julica
Aby nedoslo k omylu, pubertalnemu bratovi by som to dala preto, aby vydrzal na dlhsi cas syty, nie ze ho nemam rada
julica
Dík Vierka. Beriem si ponaučenie, uberiem kritickosti, lebo jej asi vysielam, ale aj prijímam, ovela viac, ako je tu zvykom. Už len chválim (ale keď cestoviny sú moja srdcovka :)
martina34
Pri mojom synovi mám problém, on mi hočo nezje. Od malička mi odmieta zeleninu a ovocie. Márna snaha ho oklamať, to musí byť, aby niečo zdravé zjedol.
enerrgizer
viem, otázka nie je na mňa, ale ak môžem odpovedať...na oleji by som orestoval malú cibuľu a cesnak, pridal šampiňóny (ideálne čerstvé), ČMK a soľ, po chvíľke smotanu sladkú 250ml a varením by som zredukoval na potrebnú hustotu...ten syr je už len ako čerešnička na torte, môže a nemusí byť. Na záver pár kvapiek citrónovej šťavy...neber to prosím tak, že chcem poučovať, bola to len taká výzva...ako ináč by sa ešte dalo :-))) a jedného dospievajúceho mám doma, tiež niekedy nechápem, čo všetko je schopný dať si na tanier...
julica
Martina, robim ako enerrgizer, ešte by som určite pridala muškátový oriešok a rozmrviť trošku bazalky. Ale zase takéto bešamelové, ako máš ty, by boli fajn na zapečenie.
julianna1
vyzera to skvele..ale ja by som tam asi nedavala bujon.. ak, tak hubovy..nech to ma fajn prichut..ale podla mna stacia aj tie ingrediencie bez bujonu..a namiesto mlieka by som dala len cistu slahackovu smotanu.. ale aj tak skvele..vdaka za inspiraciu :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia