Huby s vajíčkami, spomienka na hubárčenie fotorecept
Foto: tatranka
Možno sa budete diviť,že v tejto dobe mrazov a snehu uvádzam,také jedlo,ako je hubová praženica. No zalistovala som si vo fotografiach Zobraziť celý popisMožno sa budete diviť,že v tejto dobe mrazov a snehu uvádzam,také jedlo,ako je hubová praženica. No zalistovala som si vo fotografiach a objavila som fotky,ako sme boli s manželom v lete na hubách.Keďže si huby suším,zaváram a aj mrazím, k nápadu nebolo ďaleko. Mala som domáci chlebík a praženička bola o chvíľočku na stole,servírovaná aj so spomienkami.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľka udusená na masle.Pridať prekrajované huby,mala som tam od kuriatok,dubáčikov,masliakov... Nechať dusiť,kým nezmäknú.To je asi 10 minút.Voda sa odparí.Potom pridám trochu soli a korenie.Vmiešam celé vajíčka.Nakoniec trochu sekanej petržlenovej vňate. Na tanieri,zdobím,červenou mletou paprikou a petržlenovou vňaťou.
-
2
Pripravím si zeleninový šalát.Tento krát to bola zelená uhorka,cibuľka,paradajka,petržlen.Sladkokyslý nálev,zakapaný olivovým olejom.K tejto pestrej porcii,kúsok domáceho chlebíka,ten som mala upečený.Chutný džús a mohli si pochutiť a spomínať.
-
3
A už sa len posadiť,k prestretému stolu.
Ďakujem za komentáriky
ak sa mi podarilo preniesť výborné fašiangové fánky,tak sa budem veľmi tešiť.