Foto: jenni
Recept je síce jednoduchý, ale rizotá zbožňujem. A práve šampiňónové rizoto s pórom však patrí medzi moje najobľúbenejšie. Základný recept na rizoto som čerpala Zobraziť celý popisRecept je síce jednoduchý, ale rizotá zbožňujem. A práve šampiňónové rizoto s pórom však patrí medzi moje najobľúbenejšie. Základný recept na rizoto som čerpala z varechy, no odvtedy prešiel obmenou a sem-tam zvyknem pridať nejakú surovinu a robiť obmeny podľa aktuálnej chuti - napríklad s údeným tofu nakrájaným na kocky.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si 0,5 litra zeleninového vývaru z kocky. Očístíme a nakrájame šampiňóny, pór, premyjeme ryžu a cibuľu nakrájame na malé kocky.
- 2
Cibuľu orestujeme na oleji do zlata a pridáme šampiňóny, ktoré osolíme a necháme dusiť.
- 3
K šampiňónom pridáme premytú ryžu a postupne zalievame vývarom po naberačkách. Keď vývar nasiakne, pridávame ďalšiu naberačku. Predtým ako minieme celý vývar, pridáme nakrájaný pór, okoreníme a zalejeme zvyšným vývarom a ešte pár minút podusíme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu