Šampiňónové rizoto s pórom

jenni - fotkajenni, 5. decembra 2013
Šampiňónové rizoto s pórom
Foto: jenni

Recept je síce jednoduchý, ale rizotá zbožňujem. A práve šampiňónové rizoto s pórom však patrí medzi moje najobľúbenejšie. Základný recept na rizoto som čerpala Zobraziť celý popisRecept je síce jednoduchý, ale rizotá zbožňujem. A práve šampiňónové rizoto s pórom však patrí medzi moje najobľúbenejšie. Základný recept na rizoto som čerpala z varechy, no odvtedy prešiel obmenou a sem-tam zvyknem pridať nejakú surovinu a robiť obmeny podľa aktuálnej chuti - napríklad s údeným tofu nakrájaným na kocky.

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. 1

    Pripravíme si 0,5 litra zeleninového vývaru z kocky. Očístíme a nakrájame šampiňóny, pór, premyjeme ryžu a cibuľu nakrájame na malé kocky.

  2. 2

    Cibuľu orestujeme na oleji do zlata a pridáme šampiňóny, ktoré osolíme a necháme dusiť.

  3. 3

    K šampiňónom pridáme premytú ryžu a postupne zalievame vývarom po naberačkách. Keď vývar nasiakne, pridávame ďalšiu naberačku. Predtým ako minieme celý vývar, pridáme nakrájaný pór, okoreníme a zalejeme zvyšným vývarom a ešte pár minút podusíme.

Diskusia k receptu

marianne
aj ja som vysadena na rizota a vsetko ryzove,mne sa to velmi paci...
veroni186
Uz som ho par krat varila podla tvojho receptu, je vyborne. Dakujem za recept. :)