Kuriatková omáčka s pečenými zemiakmi fotorecept

zuzanka1367 - fotkazuzanka1367, 29. júla 2015

Podpolianské hory už tretie ráno fajčia (vyparujú sa ) to býva dobré znamenie pre hubárov. Výsledok nie je až taký oslnivý, ale poteší Zobraziť celý popis Podpolianské hory už tretie ráno fajčia (vyparujú sa ) to býva dobré znamenie pre hubárov. Výsledok nie je až taký oslnivý, ale poteší a vyzerá, že ich bude aj viac, ide pomaly aj spln.

3-4
porcie
15 minút
príprava
30-35 minút
na 250 °C

Suroviny

300 g alebo koľko nájdete
2 dcl
1 dcl
1 lyžička
1 lyžička
podľa chuti
podľa chuti
1 lyžica
1 kg
na omastenie




Postup

  1. 1

    Kuriatka očistíme pod tečúcou vodou, nemáčame, aj tak sú dosť vodavé, tie odrastené napárame na menšie kúsky.

    Kuriatková omáčka s pečenými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Dáme na rozpálené maslo, restujeme pokiaľ sa neodparí tekutina. Trvá to asi 15 minút. Prilejeme deci bieleho vína a necháme odpariť približne 10 minút, prilejeme kokosové mlieko (určite môže byť aj smotana)

    Kuriatková omáčka s pečenými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    osolíme, pridáme chilli vločky a petržlenovú vňať a necháme zredukovať na hustý krém.

    Kuriatková omáčka s pečenými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Malé zemiaky umyjeme, osušíme, pokrájame na polovice. Pokvapkáme olejom, osolíme a okoreníme. Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a rúre rozpálenej na 250 stupňov pečieme asi 30 minút.

    Kuriatková omáčka s pečenými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Kuriatkovú omáčku dáme na tanier do nej vložíme zemiaky, popučíme ich vidličkou, aby nasiakli skvelou omáčkou a zaželáme si dobrú chuť.

    Kuriatková omáčka s pečenými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

tiginko
ach aké lákavé jedlo! Čo by som ja za to dala, keby som tiež mohla nazbierať takéto kurence! Asi sa teleportujem k vám @Zuzanka
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Veľmi pekný recept, omáčka nemá chybu a tie zemiaky sú nádherne upečené.
cesminaz
Ten "uvod" je ako z niakej knihy :-) ..normalne sa mi ziadalo pokracovania ;-)) Urcite velmi chutne jedlo mila @zuzanka :-) a aj foto krasne,ako vzdy!
klimeczek
Nezvyknem komentovsť jedlá iných ale musím tentokrát. Brilantne jednoduché a krásne. Waw. Inovácie s kokosom môžem a 5* musím !!!!
havino
panenka skakava, ja tu chuť cítim na jazyku, kuriatka v omáčke dľa mojej chuti a zemiaky? ani nevravím a že popučíme, aby nasiakli ... ved to ani nepíš, šak ked viem aká chuť, tak dovi dopo a nemám to doma :-), idem het od Teba, tri tu dni nebudem a hádam aj zabudnem :-)
babkamt
chutný obed, rada by som sa s tebou prešla po lese, doniesla domov kuriatka a uvarila tento chutný recept:-) Máš krásne fotky.
zuzanka1367
@katka78 pekné dievčatá sa dostanú všade dobré iba do neba :) @izabellka už začnú rásť a u Vás potom si to vynahradíš, @tiginko teloprt povolený očakávam ťa, ale ešte počkaj deň, dva nech to za to stojí :) @dr @luss @jarunka @farbuska ďakujem za pekné slová @afataga kokosové kvôli dcére, ale mne nevadí, hoci smotana, je smotana :) @cesminka o takom peknom kraji sa dobre píše :D potešila si ma @klimeczek kľudne komentuj recepty, aj keď to bude konštruktívna kritika mňa to poteší, vďaka za záujem, @havino aké Ty budeš papať dobroty za 3 dni a potom keď to prejde tak bude plná hora húb, manžel zas navláči čo Ti hrdlo ráči :) Vďaka Vám!
ampara
Kamarátka dovolenkuje na chate na Vrchslatine a už mi hlásila,že kuriatka rastú. Ja si musím zbehnúť do Merkuru v Hainburgu,v letáku píšu ,že kuriatka budú za 7,90 eurokorún.
zuzanka1367
@babav ,@kuklienka71 ste milé ďakujem Vám, fotka sa niekedy podarí, niekedy nie :) ale keď je pekná pritiahne pozornost je to bonus. @ampara ,Vrchslatina je od nás nejakých 10km je tam krásne, taký bohom zabudnutý kraj, keby si to nemala tak ďaleko tak by sme nazbierali aj 2kg a aj na pivko by nám ostalo :)
evanaaa
Hríby-huby na smotane robievam, no kuriatka som ešte nerobila, aj keď s kúpou by problémy asi neboli ( skôr kúpiš, ako nazbieraš), aj som mala možnosť, sú ale trochu drahšie, no predávané hríby väčšinou sú. Dostať ich aj v Kauflande, no boli aj v Lídli. Ale dnes som len tak, pre zaujímavosť kúpila vrecúškovú polievku kuriatkovú......
evanaaa
P.S. - tie zemiačky sú ozaj na zjedenie, keď vidím také opečené, naprázdno pregĺgam :))
mlska
No to si nám tu teda dala, asi sa pripojíme k havinovi, aby sme zabudli. Alebo radšej nie, lebo určite skončíme pri dobrotách z Varechy a to by bolo veľké trápenie chuťových buniek. Ale ďakujem za inšpiráciu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia