Pohánka s hlivou a kyslou kapustou fotorecept
Jedlá protichrípková vakcína :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Nakladala som si kapustu do pohárov podľa @remcula trochu som ju šmrncla sušeným habanerom a zistila som, že lepšej čalamády nieto :) Ostal posledný pohár, ktorý bol dnes zneužitý na varenie. Pohánku prepláchneme horúcou vodou, aby stratila horkosť, zalejeme ju vodou v pomere 1:1,5 posolíme a necháme variť 3 minúty.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Odstavíme ju a zabalíme do froté uteráka a na 30 minút vložíme do vypnutej rúry, kde nám pokiaľ si budeme pripravovať hlivu s kapustou, pohánka dôjde. Hlivu nakrájame na pásiky, 4-5 strúčkov cesnaku rozpučime. Na panvicu dáme 2 lyžice masti, alebo masla. Pridáme cesnak, rascu a chilli, necháme rozvoňať a pridáme nakrájanú hlivu.
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Hotovú hlivu posypeme sušenou majoránkou a mletou paprikou. Premiešame a pridáme ju ku napučanej pohánke.
                                                     - 
                                                    4
                                                    
Šalotku nakrájame na drobno, na panvici ju orestujeme na lyžici masti, pridáme nakrájaný cesnak, tak 3-4 strúčiky, rozvoniame a pridáme nepremytú sudovú kapustu aj so šťavou a necháme ju prehriať. Ja nedusím, mám rada chrumkavú, ak chcete mäkšiu, prikryte a poduste pokiaľ Vám nebude vyhovovať. To už ste vo finále :) Ak máte radi opražte si slaninku a takou vyškvarenou si na tanieri polejte kapustu, premiešajte a pustite sa do chutného obedu...
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




 


robíš zložitejšie ako my, lenivci… jednoducho zmiešame takmer uvarenú pohánku najprv s kapustou, trochu ešte podusíme , do hotového pridáme podusenú hlivu, alebo len vedľa, ako dusené mäso.... d