Foto: natali
výborná polievočka, ktorá chutí všetkým doma. vyskúšajte. ja ju robím z hlív vypestovaných doma.
20 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
urobíme si zápražku z rozpusteného masla a múky. potom si zohrejeme vývar, ak nemáme vopred pripravený, môžeme použiť vývar z bujónu. nemám vždy čas variť vývar, tak ho takto zvyknem nahradiť, je to rýchlejšie. do litra vývaru pomaly vlejeme pripravenú zápražku a miešame. necháme zovrieť.
- 2
potom pridáme nakrájané hlivy, prípadne iné hríbiky. necháme chvíľu povariť a pidáme aj nakrájané zemiaky. varíme kým všetko nezmäkne.
- 3
následne zalejeme smotanou, povaríme. ochutíme soľou a korením a nakoniec pridáme trochu octu. polievočka je hotová. :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu