
Ovocný koláč s jablkovými ružičkami
Je sezóna jabĺk, tak ponúkam recept na trochu netradičný jablkový koláč, tentokrát s jablkovými ružičkami....

Hovädzie s cesnakovo korenistou omáčkou
Recept podedený tentokrát po dedkovi. Zverejňujem ho kde sa dá, bola by veľká škoda, ...

Biber kızartması/Pečená paprika
Opečená zelená paprika v paradajkovej šťave/omáčke. Teraz v lete, keď je v záhradách plno zeleniny,...

Kura s nivou a smotanou
Ďalší s televíznych receptov. Na TV Prima pred deviatimi rokmi. Už si nepamätám, kto...

Lievance Halloween
Chcela by som pripomenúť recept, ktorý pobavý nielen deti ale aj dospelých . Tieto lievance sú...

Šľahačková čokotorta
Tento víkend som mala jasný cieľ, upiecť manželovi šľahačkovo-kávovú tortu k narodeninám. Osvedčenú a chutnú....

Údený losos špeciál
Tento losos , nikto neverí , že sa neúdil a pritom chutí ako údený, ja...

Zemiaky s bazalkou
No, ked už mám doma tie kuchárky zamerané na Indiu, tak by sa patrilo z...

Varená knedľa s kypriacim práškom podľa strýka Jendu
Vopred si dovoľujem upozorniť milovníkov hebkej parenej knedle, že tento recept ich naozaj neuspokojí. „Gazdiniaci“...

Tofu ako plnené vajíčka
Tofu dobre osušíme medzi papierovými obrúskami, nakrájame na kocky alebo formičkou vykrojíme "vajíčka".

Holub pečený na chlebe
Dostala som štyroch holubov, troch som naplnila a upiekla, štvrtého som upiekla trochu netradične na...

Gnocchi tricolore podľa Richarda Sulíka
Zabudnime na politiku a hádky. Pozrime sa na trojfarebné gnocchi, tak ako ich pripraví predseda...

Kuracie rezne a la Vlasta Burian
Jedno z najobľúbenejších jedál môjho drahého. Recept mi dala jeho mamina, niekde vyčítala, že...

Veterníky - Větrníky - Ptysie, kedysi vyhlásenej karvinskej cukrárky p. Smiejové
Když mi bylo kolem 20, žila ještě nedaleko v bývalé hornické kolonii vyhlášená cukrářka p...

Varená – Maruškina KarleVarle – knedľa
Tak na túto moju prvotinu som prenáramne hrdý! Vydarila sa mi k úžasnej spokojnosti s chuťou a...

Lososová nátierka
Tato natierka sa hodi na ranajky, rychle pohostenie k pivu ci vinku, alebo kedykolvek mame...

Žitnoostrovský paprikáš zo sumca
K paprikášu uvaríme hustý perkeltový základ. Cibuľu opražíme na oleji, pridáme vodu a varíme, ...

Baranie rohy s hrozienkami
Baranie rohy s hrozienkami sú výbornou pochúťkou ku rôznym pečeným mäsám alebo klobáse. Hrozienka zjemnia ostrú...

Krémová hrášková polievka
Na oleji opražíme nakrájanú cibuľu, cesnak, hrášok a očistené nakrájané zemiaky.

Mätový sorbet
Osviežujúci sorbet z ľahko dostupných surovín. Ja najradšej robím mätový s čajom, ale fantázií sa...

Goody-foody Burger
Goody-foody steaky sú moje obľúbené, sú rastlinného pôvodu, svojim vzhľadom, chuťou a konzistenciou však pripomínajú mäsové...

Punčový koláčik
Ako prvé si pripravíme 2 svetlé korpusy. Žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme múku a polovicu...

Zbojnícka roláda
Z mäsa nakrájame väčší plát, rozklepeme ho, potrieme cesnakom rozotreným so soľou, okoreníme, poukladáme plátky šunky a...

Teľacia sviečkovica na pomarančoch
Teľaciu sviečkovicu očistíme a nakrájame na medailóniky, ktoré jemne na tenko naklepeme. Vytlačíme šťavu z...

Šopský šalát s domácimi pizza tyčinkami
V mise zmiešame múku s droždím, cukrom a soľou, počas miesenia pridávame postupne olej a...