Ožralá čína fotorecept

majka5551 - fotkamajka5551, 22. decembra 2015
Ožralá čína (fotorecept)
Foto: majka5551

Ešte ako dieťa som sa tešila, keď mama zahlásila že bude robiť čínu.. nieje to čína ktorú teraz poznáme, ani neviem prečo sa tento recept tak volá, ale isté je, že je to mňamka :-)

10
porcií
15 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1/2 ks
1 ks
1 ks
1/2 l

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vykostíme si kurča, všetko mäsko nakrájame na malé prúžky dáme soľ, korenie, wolchester, sójovú omáčku, vajce Zamiešame a dáme do chladničky Ostatky dáme na vývar alebo do mrazničky ;-)

    Ožralá čína (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na oleji podusíme cibuľku po zmaknutí osolíme a pridáme kapustu a dusíme cca do zmaknutia

    Ožralá čína (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravíme si nálev ktorý počas dusenia pridavame do kapusty s cibuľou a neskôr aj do mäsa wolchester, sójová omáčka, korenie, víno

    Ožralá čína (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do udusenej kapusty spravíme jamku a vložíme mäso čo na najväčší stupeň aby sa mäsko zatiahlo. Keď sa zatiahne pridáme zbytok nálevu ktorý ostal cca 250ml a dusíme asi cca 20-30 min záleží na veľkosti mäska. Ak vám zostalo viacej šťavy zahustite trocha solamilu.

    Ožralá čína (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    So soľou opatrne nakoľko sa solí všetko z mierou... K čine robím ryžu lepkavú málo slanú ;-) Prajem dobrú chuť

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu
Kto má rád nasladkastú chuť kapusty... tak iste recept bude vyhovovať. mne, žiaľ tá chuť vadí... tiež mám recept na "čínu"... ale bez kapusty a tak po skúšaniach mnohých receptov som nakoniec zostala pri tom našom- klasike. Som však presvedčená, že tento recept si nájde svojich priaznivcov. Dobrú chuť.

Pridaj komentár k receptu: