Kancelársky kuskus

mimca77 - bez fotkymimca77, 9. augusta 2013

Nemáte čas vybehnúť z práce na obed, nikde navôkol dnes nemajú nič, čo by vás zaujalo alebo ste len leniví v tomto teple opustiť klimatizované priestory? Ak máte k dispozícii aspoň minimálne vybavenie riadom (miska/hlboký tanier/veľký hrnček, tanierik, šálka, vidlička) a rýchlovarnú kanvicu, tak vám ponúkam návod na obed "uvarený" do 10 minút. Už som sa s touto myšlienkou pohrávala dlhšie, ale až dnes som to vyskúšala, a bola to ozaj mňamka :-)

1
porcia
8 minút
príprava
2 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 šálka
1 šálka
1 šálka
štipka alebo sušený cesnak
podľa chuti
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Tento obed bude hotový za 10 minút, z toho asi dve minútky bude trvať, kým nám zovrie voda v kanvici. Budeme potrebovať kávovú šálku (nie hrnček, malú šálku na presso!) ako odmerku. Ak sa vám to aj zdá málo, tak vedzte, že kuskus klame telom, a niekoľkonásobne zväčšuje svoj objem, z mojich skúseností jedna presso-šálka je jedna akurátna porcia. Do misky nasypeme šálku kuskusu, pridáme štipku soli, koreniny podľa chuti - ja som pridala čerstvú pažítku) a zalejeme troška väčším množstvom vriacej vody ako je objem kuskusu - ja som dala na šálku kuskusu šálku a štvrť vody. "Načechráme" vidličkou, zakryjeme tanierikom a necháme nabobtnať, kým kuskus všetku vodu nevypije.

  2. 2

    Kým nám kuskus odpočíva pod tanierikom, nakrájame si na štvrťky cherry paradajky a po vsiaknutí všetkej vody ich zamiešame spolu s hráškom do kuskusu. Môžeme, ale nemusíme posypať tvrdým syrom (ja som trošku dala, použila som slaný ovčí, dal tomu super chuť, ale v takom prípade netreba kuskus soliť). A máme rýchlu a aj relatívne zdravú dobrotu, ktorú sme "uvarili" bez toho, aby sme museli opustiť kanceláriu :)

Diskusia k receptu

9 komentárov k receptu
32521_1358865546 - profilový obrázok
lba
Obdivujem Vašu kreativitu,ale v kancelárii by sme mali iba pracovať a variť doma v kuchni..a dobre je predĺžiť čas práce odchodom na jedlo...
Rozhodne recept využijem na rychlo večeru:-)
Ďakujem za komentár a čiastočne súhlasím, ale sú dni, keď sa nestíha a príprava je fakt dvojminútová záležitosť (okrem čakania, kým vsiakne voda). Ľahké, rýchle, svieže, dobre padlo :-)
Veľmi sa mi páči, všetko za chvíľu a kým skončí prestávka na obed, je čas i vypiť kávu. Ani som netušila, že kuskus stačí zaliať, videla som len prípravu k kuskusiére a tam to trvalo dosť dlho, keďže pod kuskusom sa varilo mäso a zelenina.
Využívam počas dovolenky mojej kolegyne, keď sa nemôžem vzdialiť z kancelárie na jedlo a nemá ma kto striedať. V zime si pridávam mrazenú zeleninu, ktorú nechám voľne roztopiť v sáčku.

Pridaj komentár k receptu: