Nemáte čas vybehnúť z práce na obed, nikde navôkol dnes nemajú nič, čo by vás zaujalo alebo ste len leniví v tomto teple opustiť Zobraziť celý popisNemáte čas vybehnúť z práce na obed, nikde navôkol dnes nemajú nič, čo by vás zaujalo alebo ste len leniví v tomto teple opustiť klimatizované priestory? Ak máte k dispozícii aspoň minimálne vybavenie riadom (miska/hlboký tanier/veľký hrnček, tanierik, šálka, vidlička) a rýchlovarnú kanvicu, tak vám ponúkam návod na obed "uvarený" do 10 minút. Už som sa s touto myšlienkou pohrávala dlhšie, ale až dnes som to vyskúšala, a bola to ozaj mňamka :-)
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Tento obed bude hotový za 10 minút, z toho asi dve minútky bude trvať, kým nám zovrie voda v kanvici. Budeme potrebovať kávovú šálku (nie hrnček, malú šálku na presso!) ako odmerku. Ak sa vám to aj zdá málo, tak vedzte, že kuskus klame telom, a niekoľkonásobne zväčšuje svoj objem, z mojich skúseností jedna presso-šálka je jedna akurátna porcia. Do misky nasypeme šálku kuskusu, pridáme štipku soli, koreniny podľa chuti - ja som pridala čerstvú pažítku) a zalejeme troška väčším množstvom vriacej vody ako je objem kuskusu - ja som dala na šálku kuskusu šálku a štvrť vody. "Načechráme" vidličkou, zakryjeme tanierikom a necháme nabobtnať, kým kuskus všetku vodu nevypije.
- 2
Kým nám kuskus odpočíva pod tanierikom, nakrájame si na štvrťky cherry paradajky a po vsiaknutí všetkej vody ich zamiešame spolu s hráškom do kuskusu. Môžeme, ale nemusíme posypať tvrdým syrom (ja som trošku dala, použila som slaný ovčí, dal tomu super chuť, ale v takom prípade netreba kuskus soliť). A máme rýchlu a aj relatívne zdravú dobrotu, ktorú sme "uvarili" bez toho, aby sme museli opustiť kanceláriu :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Rozhodne recept využijem na rychlo večeru:-)