Postup
-
1
Mušle uvaríme podľa návodu, scedíme, pokvapkáme olejom a odložíme na teplé miesto. Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na malé kúsky. Paradajky ošúpeme, zbavíme jadierok, nadrobno nakrájame, šampiňóny očistíme a nakrájame na plátky.
- 2
Mäso opečieme na rozohriatom masle, pridáme paradajky, šampiňóny, zmes posolíme, okoreníme a niekoľko minút dusíme.
- 3
Potom vmiešame polovicu bešamelovej omáčky a zmesou naplníme mušle. Zvyšnú omáčku rozotrieme do zapekacej misy
- 4
vložíme naplnené mušle, posypeme postrúhaným syrom a vo vyhriatej rúre zapečieme.
- 5
Omáčka: na rozohriatom masle urobíme bledú zápražku, zalejeme mliekom a vývarom a pri miernej teplote varíme za občasného premiešania 15 minút.
- 6
Potom do omáčky pridáme posekanú vňať, kôpor, postrúhaný syr, dobre premiešame, dochutíme soľou, korením a ešte niekoľko minút povaríme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu