Zapekané cestoviny plnené mäsom

redakcia - fotkaredakcia, 18. júla 2009

Suroviny

20 mušlí
250 g
2 ks
100 g
1 PL
50 g
40 g
40 g
250 ml
250 ml
70 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mušle uvaríme podľa návodu, scedíme, pokvapkáme olejom a odložíme na teplé miesto. Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na malé kúsky. Paradajky ošúpeme, zbavíme jadierok, nadrobno nakrájame, šampiňóny očistíme a nakrájame na plátky.

  2. 2

    Mäso opečieme na rozohriatom masle, pridáme paradajky, šampiňóny, zmes posolíme, okoreníme a niekoľko minút dusíme.

  3. 3

    Potom vmiešame polovicu bešamelovej omáčky a zmesou naplníme mušle. Zvyšnú omáčku rozotrieme do zapekacej misy

  4. 4

    vložíme naplnené mušle, posypeme postrúhaným syrom a vo vyhriatej rúre zapečieme.

  5. 5

    Omáčka: na rozohriatom masle urobíme bledú zápražku, zalejeme mliekom a vývarom a pri miernej teplote varíme za občasného premiešania 15 minút.

  6. 6

    Potom do omáčky pridáme posekanú vňať, kôpor, postrúhaný syr, dobre premiešame, dochutíme soľou, korením a ešte niekoľko minút povaríme.

Diskusia k receptu