Foto: elixir
Špargľa a medvedí cesnak sú pre mňa po zime neodolateľné suroviny, nechala som ich zísť sa v tejto polievke spolu s cuketou a žeruchou.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Špargľu ošúpeme a z každého kusu odkrojíme tretinu od hlavičky. Tieto tretiny si odložíme bokom, zvyšok špargle pokrájame na menšie kolieska. Zemiak, cuketu (aj so šupou) a bielu časť cibuľky očistíme a pokrájame.
- 2
Na masle dáme oprážať všetko okrem špargle, keď sa rozvonia, pridáme aj špargľu, zalejeme vývarom, ocukríme, dosolíme a dokoreníme a pod pokrievkou povaríme 15 minút. Medzitým umyjeme medvedí cesnak a zelenú vňať z cibuľky a pokrájame na drobnejšie.
- 3
Po 15 minútach z hrnca vyberieme tretiny špargle, pridáme doň smotanu a medvedí cesnak s vňaťou, dobre rozmixujeme. Polievku naložíme do tanierov, ozdobíme odloženou špargľou a posypeme žeruchou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu