Polievka zo špargle s medvedím cesnakom

elixir - fotkaElixir, 33 ročná žena, Berlín, orig. Žilina, 4. apríla 2015 21:29
Ďalšie jej recepty »

Polievka zo špargle s medvedím cesnakomFoto: elixir

Špargľa a medvedí cesnak sú pre mňa po zime neodolateľné suroviny, nechala som ich zísť sa v tejto polievke spolu s cuketou a žeruchou.

3
porcie
10 min
príprava
15 min
tepelná úprava

Suroviny

6 ks
1 ks
3 ks
 za hrsť
1 ks väčší
650 ml
1 PL
50 ml
 mleté
1 štipka muscovado kryštálový
Tip:
Kúpte si 1. knihu s receptami z Varecha.sk

Postup prípravy

  1. 1

    Špargľu ošúpeme a z každého kusu odkrojíme tretinu od hlavičky. Tieto tretiny si odložíme bokom, zvyšok špargle pokrájame na menšie kolieska. Zemiak, cuketu (aj so šupou) a bielu časť cibuľky očistíme a pokrájame.

  2. 2

    Na masle dáme oprážať všetko okrem špargle, keď sa rozvonia, pridáme aj špargľu, zalejeme vývarom, ocukríme, dosolíme a dokoreníme a pod pokrievkou povaríme 15 minút. Medzitým umyjeme medvedí cesnak a zelenú vňať z cibuľky a pokrájame na drobnejšie.

    Polievka zo špargle s medvedím cesnakom - obrázok 2
  3. 3

    Po 15 minútach z hrnca vyberieme tretiny špargle, pridáme doň smotanu a medvedí cesnak s vňaťou, dobre rozmixujeme. Polievku naložíme do tanierov, ozdobíme odloženou špargľou a posypeme žeruchou.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist