Rezne zas inak fotorecept

lyali - fotkalyali, 6. februára 2011
Rezne zas inak (fotorecept)
Foto: lyali

Vynález rezeň si na nedeľný obed vyžiadala moja mužská polovička a dopadlo to takto. Vravím im pečené-dusené v rúre a schované nielen pod alobalom Zobraziť celý popisVynález rezeň si na nedeľný obed vyžiadala moja mužská polovička a dopadlo to takto. Vravím im pečené-dusené v rúre a schované nielen pod alobalom :-)

45+ minút
na 180 °C

Suroviny

  na rezne
 pretlačený
 strúhaný (typu eidam alebo tehla)




Postup

  1. 1

    Samozrejme podľa počtu stravníkov a ich apetítu odhadnete správne množstvá :-) MÄSO NAKRÁJAME NA REZNE (ja som tentokrát použila bravčové karé a podarilo sa mi ho nakrájať na 8rezňov, čiže pre 4osoby a viac :-), moja svokra vždy robila akékoľvek rezne na plechu a pre istotu na 1plechu z dvojakého bravčového mäsa - z karé a krkovičky). ZĽAHKA NAKLEPEME (ja pri tom precvičujem hánky ruky a tĺčik odpočíva v zásuvke :-) ). OSOLÍME, OKORENÍME ČIERNYM MLETÝM KORENíM, SLADKOU MLETOU PAPRIKOU A POTRIEME PRETLAČENÝM CESNAKOM (čierne korenie sa snažím namlieť si vždy čerstvé a cesnak pred roztlačením zvyknem pokrájať nadrobno).

    Rezne zas inak (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Plech pokvapkáme olejom a poukladáme naň okorenené rezne. Bohato posypeme strúhaným syrom (ja som minula 20dkg).

    Rezne zas inak (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Následne strúhankou (asi 12dkg).

    Rezne zas inak (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pokvapkáme olejom a podlejeme vodou.

    Rezne zas inak (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zakryjeme alobalom (lesklou stranou dolu). TAKŽE REZNE SÚ SCHOVANÉ NIELEN POD ALOBALOM - ALE AJ POD SYROM A STRÚHANKOU :-) A dáme piecť do vyhriatej rúry (dávam na 180°C). Počas pečenia-dusenia podlievame vodou, príp. ešte pokvapkáme olejom. Asi po 45min, keď je mäso mäkké, alobal odokryjeme, rezne polejeme výpekom tak, aby strúhanka na nich nebola suchá a zapečieme.

    Rezne zas inak (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    A rezne, možno zas inak pre niekoho, sú na svete :-)

    Rezne zas inak (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    A stavila som na prílohu zemiakový šalát s jogurtovou zálievkou.

    Rezne zas inak (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Klasické zemiaky varené v šupke, obľúbená šalátová zelenina (jarnú cibuľku som krátko orestovala na olivovom oleji, hrášok uprednostňujem mrazený pred sterilizovaným), všetko pokvapkané olivovým olejom a premiešané s jogurtovou zálievkou (biely jogurt, paradajkový pretlak, horčica, soľ, čierne mleté korenie, sladká mletá paprika, práškový cukor, sójová omáčka).

    Rezne zas inak (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

tothka
Ďakujem za výborný recept, rezníkov nie je nikdy dosť.
tothka
Ďakujem za recept, rezníkov nikdy nie je dosť
klaura
páči sa mi tento recepis ... :) ukladám si ...
noelia
Hmmmm, uzasne. Skusim a potom Ti poviem. Kazdopadne vitaj medzi varechacmi....a posielaj a posielaj !
lyali
Ďakujem za odozvu :-) @noelia , ďakujem za privítanie :-) Sama sa nechám prekvapiť, aký receptík sa mi podarí pridať najbližšie :-)
rimanka3
vynikajúce, ale prečo alobal lesklou stranou dolu, nie je to jedno ?
viera1
@rimanka3 ,lesklá strana alobalu teplo odráža,matná prepúšťa.Ak máš vrch už pripečený,zakryješ alobalom,lesklou stranou navrch.
rimanka3
človek sa učí celý život, dˇakujem. Rezne som spravila, výborné a napadla ma obmena - vynechám cesnak, položím plátok šunky, syr a strúhanku. Zajtra vyskúšam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia