Vegetariánske steaky s jogurtovo - horčičnou omáčkou fotorecept
Foto: zirafninka1
Sladkastá cibuľka, pikantná omáčka a môj vegetariánsky objav z veľtrhu Danubius Gastro - Goody Foody.
Postup
-
1
Pripravené suroviny.
-
2
Na masle opražíme pšenično - sójové steaky posypané nahrubo mletým čiernym korením.
-
3
Steaky vyberieme. K maslu pridáme cibuľu nakrájanú na krúžky.
-
4
Pražíme na miernom ohni do zhnednutia. Na záver pridáme hnedý cukor a ešte pár minút opražíme.
-
5
Cibuľu vyberieme do mištičky. Do panvice vlejeme vývar. Jogurt a horčicu premiešame a prilievame k vývaru.
-
6
K omáčke pridáme nasekanú petržlenovú vňať. Na miernom ohni varíme kým sa omáčka nezredukuje. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.
mohli by vyrabat aj bez prichute, to by som ocenila viac, nemam moc rada to napodobnovanie masa, potom vsetci masozravci na vegetarianske jedlo povedia: "celkom dobre, ale nechuti to ako maso". ja mam rada, ked to ako maso ani chutit nechce :)
inak chutí to úplne ako mäso, kľudne vyskúšajte u niekoho, čo má rád mäso, ani vám neuverí, že to mäso nie je :-)