60 minút
príprava
príprava
20 minút
na 100 °C
na 100 °C
Postup
-
1
Z mlieka, cukru a droždia som si pripravil kvások. Muku som si preosial a pridal som 2 vajíčka, soľ a kvások. Potom som nechal cesto vykysnúť. Po vykysnútí som si z cesta urobil bochníky ktoré som ešte nechal podkysnúť. potom som knedle varil na pare 20 minút.
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
edka
osobne by som na to množstvo múky dala len polovicu droždia, ale nenamietam.
tiež varím asi 15 - 17 minút, to je vec názoru.
máš 5*****
@belka2 , ja knedlu tiez varim a bez problemu.Nakysnute vytvarovane cesto vlozim do vriacej vody ( nesmie jej byt viacej ako do vysky 1/3 obsahu hrnca. Pokryvku otvorim az po 20 minutach ,hotovu knedlu popicham spajdlou, vyberiem ,pomastim olejom a po vychladnuti krajam .