Foto: tom1372
60 minút
príprava
príprava
20 minút
na 100 °C
na 100 °C
Postup
-
1
Z mlieka, cukru a droždia som si pripravil kvások. Muku som si preosial a pridal som 2 vajíčka, soľ a kvások. Potom som nechal cesto vykysnúť. Po vykysnútí som si z cesta urobil bochníky ktoré som ešte nechal podkysnúť. potom som knedle varil na pare 20 minút.
edka
osobne by som na to množstvo múky dala len polovicu droždia, ale nenamietam.
tiež varím asi 15 - 17 minút, to je vec názoru.
máš 5*****
@belka2 , ja knedlu tiez varim a bez problemu.Nakysnute vytvarovane cesto vlozim do vriacej vody ( nesmie jej byt viacej ako do vysky 1/3 obsahu hrnca. Pokryvku otvorim az po 20 minutach ,hotovu knedlu popicham spajdlou, vyberiem ,pomastim olejom a po vychladnuti krajam .