Domáce knedle

tom1372 - bez fotkytom1372, 9. decembra 2013
Domáce knedle
Foto: tom1372
60 minút
príprava
20 minút
na 100 °C

Suroviny

Kvások:
1 ks
275 g
štipka
Cesto:
500 g
2 g
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z mlieka, cukru a droždia som si pripravil kvások. Muku som si preosial a pridal som 2 vajíčka, soľ a kvások. Potom som nechal cesto vykysnúť. Po vykysnútí som si z cesta urobil bochníky ktoré som ešte nechal podkysnúť. potom som knedle varil na pare 20 minút.

Diskusia k receptu

10 komentárov k receptu
ja varim knedle vo vode cca15/17 min. stava sa mi vsak, ze su na vrchutrocha rozvarene. nemozem ich varit kratsie, lebo by boli vo vnutri surove. nevie niekto, kde robim chybu. dakujem za radu.
knedľa je super, krásne foto máš.
osobne by som na to množstvo múky dala len polovicu droždia, ale nenamietam.
tiež varím asi 15 - 17 minút, to je vec názoru.
máš 5*****
Vydarena knedla, mozes konkurovat aj skusenym kuchtickam .5*.
@belka2 , ja knedlu tiez varim a bez problemu.Nakysnute vytvarovane cesto vlozim do vriacej vody ( nesmie jej byt viacej ako do vysky 1/3 obsahu hrnca. Pokryvku otvorim az po 20 minutach ,hotovu knedlu popicham spajdlou, vyberiem ,pomastim olejom a po vychladnuti krajam .

Pridaj komentár k receptu: