Domáce knedle

tom1372 - bez fotkytom1372, 9. decembra 2013
Domáce knedle
Foto: tom1372
60 minút
príprava
20 minút
na 100 °C

Suroviny

Kvások:
1 ks
275 g
štipka
Cesto:
500 g
2 g
2 ks




Postup

  1. 1

    Z mlieka, cukru a droždia som si pripravil kvások. Muku som si preosial a pridal som 2 vajíčka, soľ a kvások. Potom som nechal cesto vykysnúť. Po vykysnútí som si z cesta urobil bochníky ktoré som ešte nechal podkysnúť. potom som knedle varil na pare 20 minút.

Diskusia k receptu

megdesign
Tak ak mas fakt 16, palec hore. Ta knedla vyzera lepsie ako od mojej manzelky. *****
sovka62
Srdečne blahoželám, naozaj sa vydarili. Ja síce zvládam rovnaké, ale mám o päťdesiat rokov viac praxe ako ty.
edimilka
si super ,a blahoželám ak máš vo varení zálubu to sa v dnešnej dobe málo stáva
edka
belka2
ja varim knedle vo vode cca15/17 min. stava sa mi vsak, ze su na vrchutrocha rozvarene. nemozem ich varit kratsie, lebo by boli vo vnutri surove. nevie niekto, kde robim chybu. dakujem za radu.
pusta
knedľa je super, krásne foto máš.
osobne by som na to množstvo múky dala len polovicu droždia, ale nenamietam.
tiež varím asi 15 - 17 minút, to je vec názoru.
máš 5*****
daguska
No...teda, naozaj krasne knedle. Mne trvalo niekolko rokov, aby som vyrabala jeditelne a aj sposobne knedle. Blahozelam.
mariamka
v 16-tich uparit knedlu? asi sa mi sniva,, drzim palec, nech sa ti dalej dari, takto pekne skromne varit :)
megdesign
@belka2 asi tam, ze ju varis vo vode. Vola sa to Parena knedla, pripadne Parene buchty, cize sa varia nad parou. V parnom hrnci to je naj.
babav
Vydarena knedla, mozes konkurovat aj skusenym kuchtickam .5*.
@belka2 , ja knedlu tiez varim a bez problemu.Nakysnute vytvarovane cesto vlozim do vriacej vody ( nesmie jej byt viacej ako do vysky 1/3 obsahu hrnca. Pokryvku otvorim az po 20 minutach ,hotovu knedlu popicham spajdlou, vyberiem ,pomastim olejom a po vychladnuti krajam .




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia