Parížske šľahačkové trojuholníky
Helena Kohútová
šéfcukrárka hotela Elizabeth v Trenčíne, 16. februára 2016
šéfcukrárka hotela Elizabeth v Trenčíne, 16. februára 2016
Foto: Robert Hüttner
8
porcií
porcií
70 minút
príprava
príprava
25-30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
4 ks |
|
300 g |
|
150 ml |
|
150 ml |
|
200 g |
|
1/2 bal. |
|
1 PL na posypanie |
|
4 ks |
|
Krém: | |
4 tégliky |
|
3 ks |
|
na potretie |
|
na posypanie |
|
Postup
-
1
Deň vopred pripravíme krém uvarením šľahačky s čokoládou. Necháme vychladnúť a dáme na noc do chladničky. Na druhý deň vyšľaháme z chladnej hmoty jemný krém.
- 2
Suroviny na cesto zmiešame dokopy a na záver pridáme tuhý sneh z bielkov. Masu vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Dáme piecť na 25 minút pri teplote 180 °C.
- 3
Upečený koláč potrieme džemom, povrch šľahačkovým krémom a posypeme kakaom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
prosim autorku receptu o upresnenie v surovinach, teglik, kolko ma mililitrov a aka je gramaz 1ks cokolady,
lebo
jeden teglik moze mat 200, 180 ale aj 500 ml a
cokolada ma tiez roznu gramaz,
este by som prosila o aky druh cokolady ide/varova,horka/, rsp. percentualne zastupenie kakaa v cokolade