Parížske šľahačkové trojuholníky

Helena Kohútová
šéfcukrárka hotela Elizabeth v Trenčíne, 16. februára 2016
Parížske šľahačkové trojuholníky
Foto: Robert Hüttner
8
porcií
70 minút
príprava
25-30 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
4 ks
300 g
150 ml
150 ml
200 g
1/2 bal.
1 PL na posypanie
4 ks
Krém:
4 tégliky
3 ks
 na potretie
 na posypanie




Postup

  1. 1

    Deň vopred pripravíme krém uvarením šľahačky s čokoládou. Necháme vychladnúť a dáme na noc do chladničky. Na druhý deň vyšľaháme z chladnej hmoty jemný krém.

  2. 2

    Suroviny na cesto zmiešame dokopy a na záver pridáme tuhý sneh z bielkov. Masu vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Dáme piecť na 25 minút pri teplote 180 °C.

  3. 3

    Upečený koláč potrieme džemom, povrch šľahačkovým krémom a posypeme kakaom.

Diskusia k receptu

luss44
chutný zákusok v tomto krásnom hoteli a v mojom milovanom meste - neodmietla by som :)
branka
robim v tvare torty, dava sa tam ale este banan, potom je to Kuba torta, mnam....
nadia56
Prosim autorku receptu o upresnenie v surovinach, teglik, kolko ma mililitrov a aka je gramaz 1ks cokolady
marienka44
Môže sa to upicť v tortovej forme? Toto je pecené na plechu a krajané na trojuholníky?
nadia56
este jeden pokus o doplnenie tohoto receptu ,
prosim autorku receptu o upresnenie v surovinach, teglik, kolko ma mililitrov a aka je gramaz 1ks cokolady,
lebo
jeden teglik moze mat 200, 180 ale aj 500 ml a
cokolada ma tiez roznu gramaz,
este by som prosila o aky druh cokolady ide/varova,horka/, rsp. percentualne zastupenie kakaa v cokolade
redakcia
@Nadia56 , ospravedlnujeme sa, ale na Vase otazky nemame moznost ziskat od autorky receptu odpovede.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia