Kalábrijský rezeň s baklažánom

Malvína Petényiová
šéfkuchárka hotela Dolina vo Veľkom Krtíši, 1. októbra 2010
Kalábrijský rezeň s baklažánom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

0,6 kg
0,1 l
0,5 kg, nakrájaný na kocky
0,2 kg
0,12 kg strúhaný
0,05 kg




Postup

  1. 1

    Bravčové stehno alebo karé nakrájame na rezne, naklepeme, osolíme, okoreníme, z jednej strany posypeme paprikou, poprášime múkou. Opečieme na troche oleja. Preložíme na pekáč, podlejeme vodou a v rúre na 100 oC dusíme cca 35 minút.

  2. 2

    Baklažán ošúpeme, pokrájame na plátky 1 cm hrubé a rozložíme na dosku. Osolíme, necháme postáť 10 minút a kuchynským obrúskom osušíme. Posypeme trochou korenia, obalíme v múke a vypražíme na oleji. Paradajky nakrájame na kolieska, osolíme.

  3. 3

    Keď sú rezne udusené, položíme na každý rezeň koliesko baklažánu, paradajky, posypeme balkánskym syrom a dáme ešte do rúry na 160 oC na 7 – 8 minút zapiecť. Pri podávaní posypeme na krúžky nakrájanými olivami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia