Kalábrijský rezeň s baklažánom
Malvína Petényiová
šéfkuchárka hotela Dolina vo Veľkom Krtíši, 1. októbra 2010
šéfkuchárka hotela Dolina vo Veľkom Krtíši, 1. októbra 2010
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Bravčové stehno alebo karé nakrájame na rezne, naklepeme, osolíme, okoreníme, z jednej strany posypeme paprikou, poprášime múkou. Opečieme na troche oleja. Preložíme na pekáč, podlejeme vodou a v rúre na 100 oC dusíme cca 35 minút.
- 2
Baklažán ošúpeme, pokrájame na plátky 1 cm hrubé a rozložíme na dosku. Osolíme, necháme postáť 10 minút a kuchynským obrúskom osušíme. Posypeme trochou korenia, obalíme v múke a vypražíme na oleji. Paradajky nakrájame na kolieska, osolíme.
- 3
Keď sú rezne udusené, položíme na každý rezeň koliesko baklažánu, paradajky, posypeme balkánskym syrom a dáme ešte do rúry na 160 oC na 7 – 8 minút zapiecť. Pri podávaní posypeme na krúžky nakrájanými olivami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu