
Grilované jahňacie kotlety
Jahnacina patri medzi nase najoblubenejsie mäsa. Charaktericku vonu jahnacieho mäsa, ktora mnohym vadi, ovplyvnuje...

Kurací steak s grilovanou zeleninou
nafiletujeme prsia na velke platky, ktore mozeme jemne rozklepat. opecieme nasucho na panivici a zaroven...

Waffle - Vafle - národné jedlo Belgicka
Belgické waffle sú jediným národným jedlom, ktoré je populárnejšie v inej krajine, než vo svojej...

Köttbullar – Mäsové guľky – národné jedlo Švédska
Mäsové guľky priniesol do Švédska kráľ Karol XII. V roku 1713 z exilu v Istanbule...

Roláda z mletého bravčového mäsa
Rozhodla som sa prispieť i ja veľkonočnou pochúťkou, ktorou je roláda z mletého bravčového mäsa...

Cuketové rezance s tuniakom a paradajkami
Nízkokalorický rýchly letný obed alebo večera...

Guláš z pôvabnice dvojfarebnej
Je to veľmi chutná a voňavá huba, ktorá teraz rastie na lúkach v takom množstve, ...

Rýchly nekysnutý celozrnný chlieb
Všetky ingrediencie zmiešame, vypracujeme cesto, ktoré vložíme do misy z janského skla, ktorá je...

Slané pečivo z kyslej kapusty
Kyslá kapusta patrí k jednej zo základných surovín slovenskej kuchyne. Existuje možstvo rôznych receptov, ktoré...

Katuškine citrónové rezy
Tento recept mám od mojej dcéry ... niekedy to funguje aj naopak ... ...

Zemiaková placka EXTRA
Máte chuť na trochu sýtejšiu večeru bez mäsa? Vyskúšajte chrumkavú zemiakovú placku so zeleninovou omáčkou a syrom. Úspech...

Panakota s bazovým sirupom
Želatínu namočíme do studenej vody asi tak na päť minút, do hrnca nalejeme smotanu na šľahanie,...

Kuskus na sladko - s makom a ovocím
Priznávam sa dobrovoľne - kuskus je moja najmenej obľúbená cestovina - nejako mu neviem prísť na chuť....

Zapekané rizoto s párkom a lečom
Prebratú a umytú ryžu necháme odkvapkať. Na rozohriatom oleji ryžu opražíme, zalejeme 600 ml vody...

Banícke závitky s kyslou kapustou
Tyto závitky vzpomínal můj přítel, který pracoval 30 let na šachtě, že jim je dělali...

Hlivová smotanová polievka s chipsami
Jednoduchá a veľmi rýchlo hotová polievka z hlivy. Vrch som ozdobila chrumkavými chipsami taktiež z hlivy....

Omáčka Aioli
Aioli je juhofrancuzska studena omacka, ktora sa podava k teplej varenej zelenine, k studenym masam,...

Škoricové sušienky
Tento recept som našla na jednej stránke pre mamičky. Po vyskúšaní receptu, veru už...

Tabouleh z Maroka s kuskusom
Tabouleh je populárny ľahký osviežujúci šalát v arabských krajinách, veľmi obľúbený v Maroku, Libanone, ...

Zapekaný karfiol so zemiakmi
Skúšala som karfiol bez akejkoľvek zeleniny, iba so zemiakmi a výsledok mal úspech.

Škoricové rezy s kyslou smotanou
Fantastické rezy vhodné na sviatočné posedenie, ktoré prekvapia chuťou. Nenáročná príprava, ktorú zvládne aj...

Kalerábové halušky
Mám veľmi rada halušky zo zemiakového cesta. Chcela som vyskúšať niečo nové a zvolila som namiesto...

Vanilkové rožky - zdravšie a chutnejšie
Tento rok som si povedala, že vianočné vysokokalorické dobroty urobím zdravším spôsobom. Múku som vždy...

Mäsové guľky v omáčke
jednoduché, rýchle a chutné jedlo

Bravčové rolky plnené kyslou kapustou
Neodolatelná kombinácia bravčového mäsa a kyslej kapusty.

Cesnaková nátierka s orechami
Objavila som tú nátierku v jednom časopise, tak som sa ju rozhodla vyskúšať, lebo tie...