Foto: lubisthemple
Chcem sa s vami podeliť o viackrát vyskúšaný recept na lososa. Je to úžasná kombinácia slanej, sladkej, kyslej a pikantnej chuti. Príprava nie je Zobraziť celý popisChcem sa s vami podeliť o viackrát vyskúšaný recept na lososa. Je to úžasná kombinácia slanej, sladkej, kyslej a pikantnej chuti. Príprava nie je náročná a výsledok stojí za to.
(http://farby-chute-vone.blogspot.com/2016/05/chutny-losos.html)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
šťavu z pomaranča, sójovú omáčku, med, sezamový olej a čili omáčku (ja som použila chipotle, ale je možné ju nahradiť akoukoľvek inou pikantnou omáčkou) dobre zmiešame, vložíme lososa do omáčky a necháme ho marinovať aspoň 20 minút.
-
2
lososa položíme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme ho v rúre predhriatej na 220°C 10 až 15 minút (záleží na tom, aký veľký je filet). podávame ho s mladými fazuľovými alebo hrachovými luskami (prípadne inou prílohou, ale ako môžete vidiet, zelená farba sa k lososovi hodí :) ).
PS: v profile si oprav linky, oba sú nefunkčné
www.facebook.com/farbychutevone...
farby-chute-vone.blogspot.sk
ďakujem pekne Katka, za milé slová aj za upozornenie. Nie som si istá prečo nefungujú, kontrolovala som ich a máš pravdu...ale keď ich len skopírujem a dám do prehliadača, fungujú...tak neviem, kde je chyba.
Link na blog funkčný nebude, lebo je preddefinovaný iba pre blog pravda.sk a ty máš blogspot.com. No možno si ťa mnohí aj tak nájdu, keď skopírujú link a nie naňho priamo kliknú.
Dakujem Katka :)
nedala som celu marinadu, len jej cast, aby som mala aj stavu. niekedy peciem bez nej.
dakujem :)
super