Chutný losos fotorecept

lubisthemple - fotkalubisthemple, 1. mája 2016

Chcem sa s vami podeliť o viackrát vyskúšaný recept na lososa. Je to úžasná kombinácia slanej, sladkej, kyslej a pikantnej chuti. Príprava nie je Zobraziť celý popisChcem sa s vami podeliť o viackrát vyskúšaný recept na lososa. Je to úžasná kombinácia slanej, sladkej, kyslej a pikantnej chuti. Príprava nie je náročná a výsledok stojí za to.
(http://farby-chute-vone.blogspot.com/2016/05/chutny-losos.html)

30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 filet
60 ml
60 ml
60 ml
1 čl
3 čl




Postup

  1. 1

    šťavu z pomaranča, sójovú omáčku, med, sezamový olej a čili omáčku (ja som použila chipotle, ale je možné ju nahradiť akoukoľvek inou pikantnou omáčkou) dobre zmiešame, vložíme lososa do omáčky a necháme ho marinovať aspoň 20 minút.

    Chutný losos (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    lososa položíme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme ho v rúre predhriatej na 220°C 10 až 15 minút (záleží na tom, aký veľký je filet). podávame ho s mladými fazuľovými alebo hrachovými luskami (prípadne inou prílohou, ale ako môžete vidiet, zelená farba sa k lososovi hodí :) ).

    Chutný losos (fotorecept) - obrázok 2

Diskusia k receptu

lubisthemple
@Katka78 (1.5.2016 22:50)

ďakujem pekne Katka, za milé slová aj za upozornenie. Nie som si istá prečo nefungujú, kontrolovala som ich a máš pravdu...ale keď ich len skopírujem a dám do prehliadača, fungujú...tak neviem, kde je chyba.
katka78
@Lubisthemple (1.5.2016 23:06) Skúsila som to u seba a link na FB ti bude fungovať ak v tej kolónke zadáš už iba "/farbychutevone", nie celú FB adresu. Skús :-)
Link na blog funkčný nebude, lebo je preddefinovaný iba pre blog pravda.sk a ty máš blogspot.com. No možno si ťa mnohí aj tak nájdu, keď skopírujú link a nie naňho priamo kliknú.


lubo54
Z fotiek usudzujem, že to dávaš piecť aj spolu s celou marinádou ? Ďakujem za odpoveď...
nyja
Mňam, milujeme lososa, vítam každý fajn recept naň :-) Najbližšie ho skúsim podľa teba ;-) dík
haji
Zajímavý recept, se kterým se dá pracovat. Jsi šikulka!
1x bolero
tiginko
veeľmi dobrý recept, u nás s malou obmenou, miesto sezamového oleja sezam :-) Ďakujeme!






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia