Drobné syrové pečivo
Drobné syrové pečivo

Slané syrové rožteky

Annamária Wurster–Nagy
šéfcukrárka Castel Mierovo Pension & Restaurant, 1. apríla 2021
Slané syrové rožteky
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
20 minút
na 180 °C

Suroviny

200 g strúhaný
150 g
400 g
2 ks
1 ks
1 KL
Na potretie:
1 ks
Na posypanie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Múku, soľ a maslo pokrájané na malé kúsky dáme do misky. Rukou rozmrvíme. Pridáme vajíčko, žĺtky a strúhaný syr. Cesto spracujeme do tvaru gule, zabalíme do fólie a na noc odložíme do chladničky.

  2. 2

    Na druhý deň cesto rozvaľkáme na hrúbku 1 cm, potrieme vyšľahaným vajíčkom, posypeme sezamom a formičkou vykrajujeme malé mesiačiky alebo iné tvary (cca 4 cm).

  3. 3

    Poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme asi 20 minút pri 180 °C.

Diskusia k receptu

ajuschka
slane u manzela veru ide :) len emental vymenim za iny syr. dakujem za tip