Foto: domi454
Tento dezert patrí k naším obľúbeným, je ľahký, chutný a čokoládový.
6
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
30 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny.
-
2
Cesto vyvaľkáme do tvaru obdlžníka a posypeme cez sitko škoricou.
-
3
Zrolujeme.
-
4
Nakrájame na roládky hrubé asi 2 - 3 cm.
-
5
Stlačíme na tenké placky.
-
6
Placky vložíme do formy na muffiny. Dáme piecť na 200°C a pečieme do poloupečenie (budeme ich ešte plniť plnkou).
-
7
Do misky dáme smotanu, cukor a vajce. Zmiešame.
-
8
V polovici pečenia košíčky vyberieme a naplníme smotanovou zmesou. Dopečieme podľa potreby.
-
9
Po upečení.
-
10
Na vrch natrieme rozpustenú čokoládu.
-
11
Dobrú chuť!
Neviem aká veľká je tvoja forma na muffiny, no ja z rovnakej dávky cesta nabudúce naplním minimálne 10 formičiek, dnes som dala len do 6 ako je v recepte a cesta bola zbytočne veľa. Možno máš väčšiu veľkosť formičiek. Mne sa cesto po predpečení nafúklo a niekde až "zatvorilo", tak som ho musela narušiť, aby som mala ako vložiť plnku.
Takže nabudúce dám do viacerých formičiek, cesto bude tenšie a hádam sa toľko nenafúkne. Možno pár na skúšku spravím aj tak, že plnku dám ešte do surového, nepredpečeného cesta.
Každopádne ďakujem za inšpiráciu! :-)
aby sa mi predpekané cesto zbytočne nenafúklo, na dno vždy nasypem suchú fazuľu alebo sóju. po upečení to zosypem do extra nádoby a použijem opäť nabudúce. skús a cesto si pekne udrží tvar. ale tie rozvaľkané škoricové roládky - to je úplne geniálny nápad. nesmierne sa mi páči, určite upečiem. v podstate, naplniť sa to dá čímkoľvek, nielen smotanou. ďakujem za recept. :-)) jana
varecha.pravda.sk/recepty/misky-z-tortil-fotorecept/16009...