Langoš plnený údenou šunkou fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 3. októbra 2016

Lángoše mám najradšej obyčajné iba tak osolené. Ale keď si môžem niečo lepšie urobiť tak prečo nie plnené údenou šunkou.

6
porcií
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g špeciál
 podľa chuti
25 g
200 ml vlažná
1 KL
4 plátky
3 PL domáca
 na posypanie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kvások: do vlažnej vody som rozmrvila droždie, posypala som cukrom a trochou múky. Múku na cesto som preosiala, pridala som vykysnutý kvások, soľ a vymiesila som cesto, ktoré som nechala vykysnúť. Vykysnuté cesto som vyklopila na veľký tanier.

    Langoš plnený údenou šunkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rozdelila som ho na 4 časti. Z každej časti som urobila placku a položila som na ňu plátok šunky.

    Langoš plnený údenou šunkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Všetky som naplnila a nechala podkysnúť.

    Langoš plnený údenou šunkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vyprážala som ich na slabšom plameni pod pokrievkou, aby sa dobre prepiekli.

    Langoš plnený údenou šunkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Hotové som ukladala na kuchynský papier.

    Langoš plnený údenou šunkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Nakrájala som ich a posypala syrom. Dobrú chuť.

    Langoš plnený údenou šunkou (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

10 komentárov k receptu
He-he, Izka milá, dobre Ty vieš, od čoho muchy kapú! Vraj to maďarská ľudová múdrosť! Ale vážne! Takýto Tvoj excelentný lángoš by som zjedol aj o polnoci!
Plnený lángoš je dobrota, robievam už dávno,na polovicu vytiahnutej placky cesta dám 3-4 kolieska domácej úd. klobásy a plátok syra, potom prehnem a spojím okraje, nechám chvíľu podkysnúť a vyprážam - mňam, prevoňané klobásou...

Pridaj komentár k receptu: