Foto: izabella929
Lángoše mám najradšej obyčajné iba tak osolené. Ale keď si môžem niečo lepšie urobiť tak prečo nie plnené údenou šunkou.
6
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kvások: do vlažnej vody som rozmrvila droždie, posypala som cukrom a trochou múky. Múku na cesto som preosiala, pridala som vykysnutý kvások, soľ a vymiesila som cesto, ktoré som nechala vykysnúť. Vykysnuté cesto som vyklopila na veľký tanier.
-
2
Rozdelila som ho na 4 časti. Z každej časti som urobila placku a položila som na ňu plátok šunky.
-
3
Všetky som naplnila a nechala podkysnúť.
-
4
Vyprážala som ich na slabšom plameni pod pokrievkou, aby sa dobre prepiekli.
-
5
Hotové som ukladala na kuchynský papier.
-
6
Nakrájala som ich a posypala syrom. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu