Klasická čokoládová torta

darina57 - fotkadarina57, 12. novembra 2014
Klasická čokoládová torta
Foto: darina57

Suroviny

12 ks
12 PL
6 PL
6 PL
1 ks
2 PL
Krém:
0,5 l
40 dkg
2 ks
Na vrch torty - ganache:
200 ml
200 g
kúsok




Postup

  1. 1

    upečieme si tri korpusy ..každá má ten svoj postup...takže jeden bude zo štyroch vajec jeden vanilkový druhý kakaový a do posledného som pridala 2 PL..orechov..a dala som o jednu PL..múky menej..

  2. 2

    upečené korpusy poprekrájame..napníme do stredného som pridala banány.každý plát pokropila rumom natrela džemom..a náplňou..ktorú som si urobila takto:dala som si šlahačku povariť a do toho som potom nalámala čokoládu ..a nechala do druhého dňa vychladnúť..potom už len vyšlahala..a vznikla nám mňamková parížska šlahačka..krásne tuhá..

  3. 3

    na vrch tortičky som použila takz.ganache polevu..do sklenenej misky som si naliala šlahačku a dala som ju do mikrovlnky..rozpustila..a potom som do nej naliala čokoládu..a miešala kým sa nerozpustí..vznikla nám krásna poleva ..do ktorej som pridala ešte kúsok masla,aby sa nám poleva leskla..a poliala tortu..prizdobiť podla vlastnej fantazie..ja som zvolilla čokoládove ružičky..ktoré mi pomohla urobiť moja dcéra..postriekala strieborným spreyom..

Diskusia k receptu

dzejsik
kombinácia krému a korpusu, ktorá je vždy dobrá :)
terinka55
Čokoláda a banány - ako stvorené pre môjho syna, ďakujem. Tvoja torta sa mi páči.
alex37
šľahačka, čokoláda, banány :-) fajnovúčka torta veru :-) podarila sa ti :-)
evia
Stará dobrá klasika, dnes je trend obaľovať korpus marcipánom, ktorý naše deti hneď odložia nabok a nejedia, lebo je presladený. Takáto čokoládová sa spapá okamžite. Máš ju krásne ozdobenú.