Divina s hruškou na červenom víne fotorecept

evusik - fotkaevusik, 25. októbra 2010
Divina s hruškou na červenom víne (fotorecept)
Foto: evusik

Včera sme mali divinu na smotane. Všetko sa zjedlo len kus mäsa zostal. Upečený, pekne zabalaný v alobale. Čo s ním? Hrušiek máme plnú Zobraziť celý popisVčera sme mali divinu na smotane. Všetko sa zjedlo len kus mäsa zostal. Upečený, pekne zabalaný v alobale. Čo s ním? Hrušiek máme plnú záhradu tak som si vymyslela divinu na studeno s hruškovou omáčkou.

15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Omáčka:




Postup

  1. 1

    Mäso (toto je z jeleňa) potrebujeme nakrájať na tenké plátky, preto mäso zabalíme do fólie, alebo alobalu a dáme na hodinku do mrazničky. Potom už len, najlepšie na nárezovom stroji nakrájame na tenké plátky.

    Divina s hruškou na červenom víne (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na oleji speníme na drobno nakrájanú červenú cibuľku, pridáme nastrúhanú hrušku, hrozienka a chvíľu restujeme. Poprášime škoricou a cukrom, stále miešame aby sa nám to nepripálilo. Podlejeme trochou vody, a prikryté dusíme do mäkka.

    Divina s hruškou na červenom víne (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme víno, krátko prevaríme a rozmixujeme.

    Divina s hruškou na červenom víne (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do rozmixovaného základu vložíme ošúpané, na štvrťky nakrájané hrušky do dvoch-troch napicháme po jednom klinčeku. Ochutnáme a dochutíme citrónovou šťavou, prípadne lyžičkou medu, alebo cukru a nastrúhaným muškátovým orieškom. Výsledná chuť má byť sladko kyselkavá so slabou vôňou škorice.

    Divina s hruškou na červenom víne (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pred servírovaním plátky mäsa zohrejeme v rúre, alebo v mikrovlnke (najlepší je parák), preložíme na tanier a prelejeme horúcou omáčkou. Podávame so zemiakmi....

    Divina s hruškou na červenom víne (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    alebo si nakrájame bagetu, pokvapkáme oli olejom a dáme zapiecť....

    Divina s hruškou na červenom víne (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    mäso a studenú omáčku naservírujeme oddelene a zajedáme bagetkou.....

    Divina s hruškou na červenom víne (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    alebo plátky mäsa naukladáme na opraženú bagetu a navrch dáme hrušku s trochou studenej omáčky. K tomu dobré červené víno a pekný večer pred nami .....

    Divina s hruškou na červenom víne (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

gman
ospravedlnujem sa za vyraz, ale toto je PORNO
danculka
Mám rada také úlety,vyzerá to dobre ,uložím si to do KK.
garanco
Krásne! ...Ale neprístupné... divinu, keď "zoženiem, tak nanajvýš nejaké kilo, vtedy ju robím tiež na hruškách - kompótových, ... ale hrušiek sme mali tohto roku tak do dvadsať - kusov. Takže iba si občas otvoriť tento receptík a kochať sa pohľadom na krásne jedlo.
tatranka
Divinu mám v mrazničke,vínko tiež,hrušky kúpim,takže vyskúšam.Recept je pekne spracovaný a určite výborný.Chválim.
bobor1
Dobrý recept , pekne nafotený , len ja by som to jedol radšej teplé.

enerrgizer
a takto to dopadne, keď nemám čas cez deň na varechu...oslintal som si klávesnicu....krásne dokonalé...
jerica
Evusik , slinky žblkotajú , ver že by som si nenechala rukáv odtrhnúť keby si ma ťahala na degustáciu ochutnávku prfektné názorné foto , len dať bližšie "na tanier" ako píše @energizer , mňam.....:-))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia