Rezance s baklažánom, hríbami, tofu a zeleninou fotorecept
Foto: happybunny
Pokiaľ niekto nie je odporca dobrého jedla, toto by malo chutiť každému. :) Je to variabilné a ľahké jedlo, ktoré je s trochou šikovnosti Zobraziť celý popisPokiaľ niekto nie je odporca dobrého jedla, toto by malo chutiť každému. :) Je to variabilné a ľahké jedlo, ktoré je s trochou šikovnosti hotové do 30 minút. Nenechajte sa zmiasť dlhým postupom, je to skutočne jednoduché, len rada popisujem do detailov. :D
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
podľa potreby |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
1 bal |
|
500 g |
|
1 ks |
|
1 zväzok |
|
2 PL |
|
500 ml |
|
4 - 5 PL |
|
2 PL |
|
1/2 ČL |
|
1 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1 ČL |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Ako prvý si nakrájame baklažán, ktorý poriadne posolíme, zalejeme vodou a necháme bokom robiť svoje kúzlo aby sme ho nemali horký.
-
2
Počas príprav si necháme zovrieť vodu, do ktorej hodíme rezance aby boli hotové keď ich budeme potrebovať. Ja som použila tieto (asi 3/4 balenia):
-
3
Tofu si nakrájame na kocky, posolíme a dáme bokom aby vsiaklo soľ, bude potom chutnejšie.
-
4
Šampiňóny som krájala maximálne na štvrtiny, menšie na polovice a najmenšie som nechala v celku.
-
5
Ďalej som rýchlo očistila mrkvy, šupy hodila zajovi a nakrájala nejak takto :)
-
6
Ešte som pokrájala na väčšie kocky stredne veľkú cibuľu
-
7
a jarnú cibuľku :)
-
8
Vo woku som opražila na oleji cibuľu, na to hádzala v poradí baklažán - mrkva - šampiňóny suroviny a trochu osolila a okorenila ml. čiernym korením. Medzitým som si rozohriala olej v malom hrnci a vkladala doň tofu na 3-4 minúty. Tu pozor aby ste ho tam nenechali príliš dlho, lebo by veľmi stvrdlo a v takomto čase bude tak akurát chrumkavé zvonka a jemné vo vnútri.
-
9
Kým čakáme na tofu, zmiešame si v miske s vodou solamyl, uvedené koreniny a bylinky a omáčky. Chuť by mala byť silnejšia, lebo rezance sú v podstate bez chuti.
-
10
Hotové rezance hodíme do woku a zalejeme pripravenou omáčkou.
-
11
Podusíme spolu pár minút aby sa spojili chute a ku koncu pridáme jarnú cibuľku a tofu, premiešavame 2-3 minutky a jedlo je hotové. :)
-
12
Hotové jedlo som posypala sezamom a bolo faakt super! :)
-
13
Snáď ho vyskúšate aj vy, dobrú chuť!
ja "žmýkam" tofu len keď z neho robím praženicu :D tu mi to neprišlo vôbec potrebné a chutilo dobre:) len si treba dať pozor aby bolo tofu pevné a nie silken, lebo keď je príliš jemné tak ak by sa hneď nerozpadlo tak sa celkom zošúverí. ale určite by sa nič nestalo ak sa rozhodnete ho vysušiť, len to nie je nutné.
hahah ďakujem, mám :D :) tak snáď bude chutiť, rezance sú také neprestrelné jedlo, ktoré vyjde vždy :)
že sa hodvábne tofu nedá použiť na takéto účely, to viem. A doslova žmýkať som nemyslela, iba osušiť, kvôli prskaniu v rozhorúčenom oleji. Pre menej zdatných kuchárov by to mohla byť užitočná informácia
oh, ale mne to vôbec neprskalo práveže a to sa mi takéto nehody stávali celkom bežne :D ani ja som nemyslela doslova, zato tie úvodzovky, len dať medzi utierky a zaťažiť knihou aby sa dostala von voda, môže sa to robiť, ale v tomto prípade by to bolo zbytočné
Ospravedlňujem sa za tak neskorú reakciu, buď mi stojí niekto na kábli, alebo tu nie sú upozornenia na komentáre :( jedlo vyzerá super, som veľmi rada, že chutilo :)
@Sissi29 ja kupujem bežne v Kauflande, ale už som sa s ňou stretla aj v Lidl počas ázijského týždňa :)