Foto: babkamt
18-20 minút
na 190 °C
na 190 °C
Suroviny
1 kg mleté |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
1 ks |
|
80 ml (alebo vývar) |
|
1 ks |
|
2 pl |
|
50 ml |
|
1 kg |
|
50 g |
|
na pyré |
|
100 g strúhaný |
|
|
|
|
Postup
-
1
Na oleji orestujem nakrájanú cibuľu do sklovita.
-
2
K cibuli som pridala na hrubo nastrúhanú mrkvu.
-
3
Cesnak a chilli papriku.
-
4
Mleté mäso som opiekla na cibuli.
-
5
Pridala som aj jednu klobásku, z ktorej som stiahla črievko. Mäso som podliala vínom, pridala som aj worcester. Mäso som opekala asi 10 minút.
-
6
Namiesto kečupu som dala najmenšiu fľašku rozvarených paradajok, čo som robila v lete.
-
7
Udusené mäso som osolila, okorenila. Kým sa mäso dusilo, uvarila som v slanej vode očistené zemiaky na pyré. Z uvarených zemiakov, masla a horúceho mlieka, soli som spravila pyré.
-
8
Na vrch mäsa som dala strúhaný eidam.
-
9
Na syr som navrstvila pyré. To som ešte postrašila zvyškom syra.
-
10
Rúru som vyhriala na 190 °C. Jedlo som piekla asi 18 minút.
Tvoj vyzerá veľmi lákavo, chválim.
Tiež pozdravujem teba aj manželku:-) Ďakujem za nahliadnutie. Pekný večer.
Väčšina z nás , tak ako ty, robili mäso zapečené so zemiakmi. Na tvare zapekacej misy nezáleží. Suroviny sa dajú obmieňať. Tiež používam to, čo mám doma v chladničke. Veď nemusí byť na stole len fašírka.