Pastiersky koláč fotorecept

babkamt - fotkababkamt, 23. februára 2017
Pastiersky koláč (fotorecept)
Foto: babkamt
18-20 minút
na 190 °C

Suroviny

1 kg mleté
1 PL
1 ks
1 ks
2 strúčiky
1 ks
80 ml (alebo vývar)
1 ks
2 pl
50 ml
1 kg
50 g
 na pyré
100 g strúhaný




Postup

  1. 1

    Na oleji orestujem nakrájanú cibuľu do sklovita.

    Pastiersky koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    K cibuli som pridala na hrubo nastrúhanú mrkvu.

    Pastiersky koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesnak a chilli papriku.

    Pastiersky koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Mleté mäso som opiekla na cibuli.

    Pastiersky koláč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridala som aj jednu klobásku, z ktorej som stiahla črievko. Mäso som podliala vínom, pridala som aj worcester. Mäso som opekala asi 10 minút.

    Pastiersky koláč (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Namiesto kečupu som dala najmenšiu fľašku rozvarených paradajok, čo som robila v lete.

    Pastiersky koláč (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Udusené mäso som osolila, okorenila. Kým sa mäso dusilo, uvarila som v slanej vode očistené zemiaky na pyré. Z uvarených zemiakov, masla a horúceho mlieka, soli som spravila pyré.

    Pastiersky koláč (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Na vrch mäsa som dala strúhaný eidam.

    Pastiersky koláč (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Na syr som navrstvila pyré. To som ešte postrašila zvyškom syra.

    Pastiersky koláč (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Rúru som vyhriala na 190 °C. Jedlo som piekla asi 18 minút.

    Pastiersky koláč (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

fialka49
Pred chvíľou som dopiekla s maličkými zmenami podobné papaníčko (bolo ale bez syra). Nebanujem, že som skúšala nový recept. Ocenila ho vysoko aj kuchárka - profesionálka. Tak ti dávam všetky *****.
terinka55
Robievam podobne, naši majú radi.
Tvoj vyzerá veľmi lákavo, chválim.
klukodvody
Moc zdravíme a skvělá práce. Jedl jsem různé, ale tenhle vypadá hodně dobře. Uložené s 5*.
babkamt
@Klukodvody (23.2.2017 17:01)

Tiež pozdravujem teba aj manželku:-) Ďakujem za nahliadnutie. Pekný večer.
evanaaa
Ja som stále rozmýšľala, ako sa robí ten pastiersky koláč a netušila som, že som ho už robila, síce nie v guľatom tvare, ale v podlhovastom. A ano, dá sa prispôsobiť rôznym surovinám ale základ je tam asi to mleté mäso a pyré. Skvelé papanie.....
babkamt
@Evanaaa (23.2.2017 21:31)

Väčšina z nás , tak ako ty, robili mäso zapečené so zemiakmi. Na tvare zapekacej misy nezáleží. Suroviny sa dajú obmieňať. Tiež používam to, čo mám doma v chladničke. Veď nemusí byť na stole len fašírka.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia