4 x sekaná pre mlsné jazýčky fotorecept

jody - fotkajody, 12. novembra 2010 11:01
Ďalšie recepty »
4 x sekaná pre mlsné jazýčky (fotorecept)Foto: jody

Rodinná oslava, veľa hladošov a 4 jedlá z jednej zmesi. :-)

30 min
príprava
80 min
na 180 °C

Suroviny

TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Cvikle a celý kel obvaríme (napríklad v hovädzej polievke) tak 15 - 20 min. Medzitým zomielieme mäso, pridáme nasekanú cibuľu, pretlačený cesnak, pokrájané rožky, postrúhanú cviklu, posekaný kel, koreniny, vajcia (tak zo tri, štyri, na toto množstvo), vňať a vločky. Ak je zmes pririedka, prihustíme strúhankou. Sekanú rozdelíme na štyri časti.

    4 x sekaná pre mlsné jazýčky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z hrášku, vajec a soli urobíme redšiu škvareninu.

    4 x sekaná pre mlsné jazýčky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na navlhčenú utierku rozotrieme štvrtinu mäsovej zmesi. Na ňu navrstvíme hráškovú škvareninu...

    4 x sekaná pre mlsné jazýčky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...a pomocou utierky zavinieme a prenesieme roládku na omastený pekáč.

    4 x sekaná pre mlsné jazýčky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Z udusených hríbov a vajec spravíme ďalšiu škvareninu,...

    4 x sekaná pre mlsné jazýčky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ...natrieme na druhú štvrtinu sekanej rozprestrenej na mokrej utierke a tiež zavinieme.

    4 x sekaná pre mlsné jazýčky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na tretiu časť zmesi poukladáme vajíčka uvarené na tvrdo a pásiky uhoriek, salámu a syra. Pridáme ešte trochu horčice a tiež zavinieme.

    4 x sekaná pre mlsné jazýčky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Štvrtú časť mäsa navrstvíme na tenko do menšieho plechu. Upečieme do chrumkava.

    4 x sekaná pre mlsné jazýčky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Roládky podlejeme vodou, potrieme rozkvedlaným vajíčkom a upečieme za občasného polievania.

    4 x sekaná pre mlsné jazýčky (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Na reze vyzerali takto:

    4 x sekaná pre mlsné jazýčky (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    No a nakoniec servírujeme podľa ľubovôle, každému na aké má chuť, teplé, studené, s horčicou, so zemiakmi, s chlebom...

    4 x sekaná pre mlsné jazýčky (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    ...všetky naraz alebo len jeden druh... ako komu chutí. Dobrú chuť.

    4 x sekaná pre mlsné jazýčky (fotorecept) - obrázok 12
Recept je zaradený do tagov:




TOPlist