Foto: jody
Rodinná oslava, veľa hladošov a 4 jedlá z jednej zmesi. :-)
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Cvikle a celý kel obvaríme (napríklad v hovädzej polievke) tak 15 - 20 min. Medzitým zomielieme mäso, pridáme nasekanú cibuľu, pretlačený cesnak, pokrájané rožky, postrúhanú cviklu, posekaný kel, koreniny, vajcia (tak zo tri, štyri, na toto množstvo), vňať a vločky. Ak je zmes pririedka, prihustíme strúhankou. Sekanú rozdelíme na štyri časti.
-
2
Z hrášku, vajec a soli urobíme redšiu škvareninu.
-
3
Na navlhčenú utierku rozotrieme štvrtinu mäsovej zmesi. Na ňu navrstvíme hráškovú škvareninu...
-
4
...a pomocou utierky zavinieme a prenesieme roládku na omastený pekáč.
-
5
Z udusených hríbov a vajec spravíme ďalšiu škvareninu,...
-
6
...natrieme na druhú štvrtinu sekanej rozprestrenej na mokrej utierke a tiež zavinieme.
-
7
Na tretiu časť zmesi poukladáme vajíčka uvarené na tvrdo a pásiky uhoriek, salámu a syra. Pridáme ešte trochu horčice a tiež zavinieme.
-
8
Štvrtú časť mäsa navrstvíme na tenko do menšieho plechu. Upečieme do chrumkava.
-
9
Roládky podlejeme vodou, potrieme rozkvedlaným vajíčkom a upečieme za občasného polievania.
-
10
Na reze vyzerali takto:
-
11
No a nakoniec servírujeme podľa ľubovôle, každému na aké má chuť, teplé, studené, s horčicou, so zemiakmi, s chlebom...
-
12
...všetky naraz alebo len jeden druh... ako komu chutí. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu