Gaštanová torta

bejgi - fotkabejgi, 4. septembra 2011
Gaštanová torta
Foto: bejgi

Tento recept je z kuchárskej knižky mojej babičky, je to jeden z najobľúbenejších sladkých receptov. Dúfam, že po vyskúšaní oceníte jej báječnú chuť, ovšem ak máte radi gaštanové pyré, dobrú chuť...

10
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 175 °C

Suroviny

Cesto:
5 ks
180 g
1 ks
1 dcl vlažná
1 dcl
0,5 dcl (esencia)
170 g
200 g
1 ks
Plnka:
400 ml
2 ks
80 g
Na posypanie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Žĺtky vymiešame s krištáľovým a vanilkovým cukrom, postupne pridáme olej, vodu, rum, gaštanové pyré a múku s kypriacim práškom. Nakoniec zamiešame zľahka vyšľahané bielka. Cesto nalejeme na vymastenú múkou posypanú tortovú formu a dáme zapiecť približne na 30 min. (stačí pichnúť do stredu drevenú špilku, ktorú používam ako pomôcku, každý z Vás už vie, že keď sa na špilku cesto nelepí je upečené.

    Gaštanová torta - obrázok 1
  2. 2

    Dotuha vyšľaháme smotanu na šľahanie s 2 stužovačmi a postrúhaným gaštanovým pyré.

  3. 3

    Vychladnuté cesto prekrojíme na 3 časti, plníme plnkou a nakoniec ozdobíme postrúhaným gaštanovým pyré a čokoládovou polevou. Necháme odstáť v chlade asi 1 hod. a môžeme servírovať. Dobrú chuť.

    Gaštanová torta - obrázok 3

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
piškota, šľahačka, gašt. pyre-- to sa musí automaticky rovnať skoro rajskej chuti!!! Ukladám ako prednostne vyskúšať !
fííííííha aká dobrota ukladám........:)