Svieža jahodovo-jogurtová nepečená torta

siuuu - fotkaSiuuu, 11. júna 2019 22:53
Ďalšie recepty »
Svieža jahodovo-jogurtová nepečená tortaFoto: Siuuu

Tento recept robievam v nejakej obmene každý rok - je svieža, plná ovocia, s minimom cukru.

8-10
porcií
15 min
príprava

Suroviny

Korpus:
100 g mleté
6-7 ks
30 g
1 ks menší
10 g
1 PL
Krém:
150 g
150 g
140 g
1 PL
1 ČL
1 bal.
100-150 g čerstvé
Jahodová vrstva:
400-500 g čerstvé
1 bal.
1 PL
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Datle odkôstkujeme a namočíme asi na pol hodinku do vody, či rumu. Následne spolu s banánom premixujeme, pridáme med, orechy, rozmixované vločky a kokosovú múčku, a spracujeme vidličkou na hustú masu. Tento korpus je veľmi variabilný - môžu sa použiť iba samotné orechy či kokosová múčka, ak nemáte datle tak sa tiež nič nestane - pridajte trocha viac orechov alebo kokosovej múčky. Hotový korpus rovnomerne natlačíme do tortovej formy (22 cm) a dáme stuhnúť do chladničky

  2. 2

    Na krém vyšľaháme zo smotany šľahačku, pridáme mascarpone, cukor, jogurt, vanilku, rozmixované jahody, zmiešame a pridáme želatínu pripravenú podľa návodu, zmiešame a ihneď nelejeme na korpus. Navrch uložíme nahusto čerstvé jahody a na chvíľu dáme tuhnúť do chladničky.

  3. 3

    Medzitým si rozmixujeme zvyšné jahody, pridáme vodu tak, aby sme dostali pol litra zmesi, pridáme tortové želé zmiešané s cukrom, privedieme k varu, minútu povaríme, odložíme bokom a po čiastočnom vychladnutí, hneď ako zmes začína tuhnúť nalejeme na ovocie (treba sledovať, začne tuhnúť dosť rýchlo). Necháme v chladničke úplne stuhnúť a ozdobíme podľa fantázie.

    Svieža jahodovo-jogurtová nepečená torta - obrázok 3
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist