Svieža jahodovo-jogurtová nepečená torta
Foto: Siuuu
Tento recept robievam v nejakej obmene každý rok - je svieža, plná ovocia, s minimom cukru.
porcií
príprava
Suroviny
Korpus: | |
100 g mleté |
|
6-7 ks |
|
30 g |
|
1 ks menší |
|
10 g |
|
1 PL |
|
Krém: | |
150 g |
|
150 g |
|
140 g |
|
1 PL |
|
1 ČL |
|
1 bal. |
|
100-150 g čerstvé |
|
Jahodová vrstva: | |
400-500 g čerstvé |
|
1 bal. |
|
1 PL |
|
|
Postup
-
1
Datle odkôstkujeme a namočíme asi na pol hodinku do vody, či rumu. Následne spolu s banánom premixujeme, pridáme med, orechy, rozmixované vločky a kokosovú múčku, a spracujeme vidličkou na hustú masu. Tento korpus je veľmi variabilný - môžu sa použiť iba samotné orechy či kokosová múčka, ak nemáte datle tak sa tiež nič nestane - pridajte trocha viac orechov alebo kokosovej múčky. Hotový korpus rovnomerne natlačíme do tortovej formy (22 cm) a dáme stuhnúť do chladničky
- 2
Na krém vyšľaháme zo smotany šľahačku, pridáme mascarpone, cukor, jogurt, vanilku, rozmixované jahody, zmiešame a pridáme želatínu pripravenú podľa návodu, zmiešame a ihneď nelejeme na korpus. Navrch uložíme nahusto čerstvé jahody a na chvíľu dáme tuhnúť do chladničky.
- 3
Medzitým si rozmixujeme zvyšné jahody, pridáme vodu tak, aby sme dostali pol litra zmesi, pridáme tortové želé zmiešané s cukrom, privedieme k varu, minútu povaríme, odložíme bokom a po čiastočnom vychladnutí, hneď ako zmes začína tuhnúť nalejeme na ovocie (treba sledovať, začne tuhnúť dosť rýchlo). Necháme v chladničke úplne stuhnúť a ozdobíme podľa fantázie.
Tiež jahodová torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Sladkosť robím každý týždeň, niekedy aj 2x - treba si osladiť život :-D Ja sama iba kúsok ochutnám a väčšina putuje svokre, mňa baví skúšanie nových receptov - je ale pár výnimiek, ktoré ale často nepečiem, pretože by som bola schopná zjesť celý koláč sama.