Foto: izabella929
Posledný z trojice receptov z Hortobágyszkej stepi. Obyčajné zemiaky s kapustou. Ale tie tam chutili lepšie, lebo sa piekli na murovanom sporáku. Chuť bola Zobraziť celý popisPosledný z trojice receptov z Hortobágyszkej stepi. Obyčajné zemiaky s kapustou. Ale tie tam chutili lepšie, lebo sa piekli na murovanom sporáku. Chuť bola celkom iná. No a klobáska samozrejme nesmela chýbať.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kapustu som pripravila presne tak ako v minulom recepte. Na masti som spenila cibuľu, pridala som cukor, nechala karamelizovať, pridala som kapustu a dusila do mäkka. Zemiaky som oškrabala a pokrájala na kolieska.
-
2
Vložila som ich do hrnca s vodou a soľou a varila som ich 7 min.
-
3
Na panvicu som dala masť a pokrájala som do nej na drobno cesnak.
-
4
Pridala som uvarené a scedené zamiaky. Posypala som ich rascou. Opekala som ich do chrumkava.
-
5
Opečené zemiaky.
-
6
Na panvici som opiekla i klobásu.
-
7
Na taniere som prekladala zemiaky s klobáskou a vrch som posypala kapustou. Prajem vám dobrú chuť.
5* Ti patrí!