Foto: ola111
Moje obľúbené placky.
12
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Hrach dobre premyjeme,zalejeme studenou vodou,tak,aby bol ponorený a necháme ho najlepšie cez noc odstáť.
-
2
Na druhý deň ho aj s vodou rozmixujeme na hustotu lievancového cesta.Podľa potreby pridáme ešte vodu.
-
3
Hrachové cesto ochutíme roztlačeným cesnakom,soľou,vegetou,mletou rascou,mletým čiernym korením,posekanou pažítkou,majoránom a zahustíme múkou.
-
4
Z ochuteného cesta vyprážame na rozpálenom oleji placky.
-
5
Dip: Zmiešame všetky suroviny,podávame s plackou.
cez noc.Robím ich už dlhšie,ale tiež som mala prvýkrát obavu,že si
polámem nože v mixéri,ale nie,urobí sa ti dobré cestíčko.
@kuchticka dakujem za napad
nemôžem,xi,xi a ešte@jamarlen ,ja vyskúšam nabudúce tú opraženú
cibuľku na tej placke,môže to byť fajn,tieto placky nie sú veľmi mastné.
ktovie, aké by boli kombinované aj so zemiakmi... :-)
dobréé
zajtra,teraz musím poďakovať ja tebe za pripomenutie :)