tieto halušky robila asi ešte moja prababka,ked sa upeču vyklopia na misu,vždy sme sa všetky deti zhrkli okolo stola a vyjedali z tej misy,také Zobraziť celý popistieto halušky robila asi ešte moja prababka,ked sa upeču vyklopia na misu,vždy sme sa všetky deti zhrkli okolo stola a vyjedali z tej misy,také zážitky dnešné deti asi už nemajú..
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
,alebo lieskovce |
|
|
|
na vymastenie formy |
|
rozpustené na namáčanie |
|
Cesto: | |
500 g |
|
štipka |
|
na kvások |
|
vlažné do kvásku |
|
20 g |
|
Postup
-
1
Vypracujeme si kysnuté cesto ako na buchty,nechame vykysnut. vymastime bábovkovú formu maslom,z lyžicou odoberáme z cesta halušky namáčame ich v masle.obalime v orechoch,oriškoch zmiešanych s cukrom a hádžeme do formy,kým ju nenaplnime.
- 2
Po upečeni vyklopime na misu,možme servirovat priamo z nej,pekne sa daju haluštičky oddelovat-lepšie sú z lieskovcami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/monkey-bread-alebo-lepkava-skor...
pri pečení sa kysnuté cesto dosť zdvihne, asi by sa forma nemala plniť do plna ...
A s týmto receptom som sa veru ešte nestretla.
Kolik zajímavých receptů ještě na té Vareche objevím ? Ukládám si
do KK.