Juhoslovanský krémeš

selmapuma - fotkaselmapuma, 23. decembra 2013
Juhoslovanský krémeš
Foto: selmapuma

tento recept mám tiež z madarskej kuchárky a je fantastický , odporúčam vyskúšať ten krém nemá chybu

30 minút
príprava

Suroviny

Krém:
0,5 l
2 ks
3 lyžice
2,5 dl
2 dl
3 lyžičky
250 g
K tomu:
podľa chuti




Postup

  1. 1

    upečiem si 2 piškóty , bielu zrolujem a potom ju natriem lekvárom hnedú prerežem na 2 časti

    Juhoslovanský krémeš  - obrázok 1
  2. 2

    Na krém si uvarím puding a hned do horúceho vmiešam maslo a miešam varechou až sa to pekne spojí , vyšľahám si šľahačku a pridám k pudingu , nechám si napučať želatínu ,vlažnú aj ju pridám k pudingu , dám do chladničky

    Juhoslovanský krémeš  - obrázok 2
  3. 3

    ked krém začne tuhnúť polovicu natriem na korpus , uložím nakrajanu roládu , natriem zvyšný krém a priložím ozdobím podľa seba , ja som to nechala tak

    Juhoslovanský krémeš  - obrázok 3

Diskusia k receptu

tiginko
vždy obdivujem ženy, čo takéto komplikované veci zvládajú: kde ja by som na toto našla čas...
alexdidi
Musí to byť výborný koláčik....tiež mám recept z časopisu už veľmi, veľmi dlho s názvom Juhoslovanský krémeš, ale ten je úplne iný-pozostáva z dvoch plátov z lístkového cesta, orechovej piškóty a plnky-tiež je výborný.
valeri
tiež poznám iný juhoslovanský krémeš, ako @alexidi , ale tento sa mi tiež veľmi páči, uložila som si ho, najbližšie bude na stole :-))
lidia3
ten juhoslaovansky s orechovym cestom robim často je to vynikajuci zakusok
evanaaa
Iste dobrý, podľa všetkého, páči sa mi, len by som chcela vedieť - tá šľahačka sa pridáva do teplého alebo vychladnutého pudingu?
kukulienka71
@selmapuma ,tvoj zákusok vyzerá skvele!určite vyskúšam,ukladám do KK.Máš dobré recepty!Pobavila ma tvoja posledná veta postupu"ozdobím podľa seba,ja som to nechala tak" :-)))