Zabíjačková huspenina
Zoltán Bako
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove, 4. decembra 2013
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove, 4. decembra 2013
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
300 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do hrnca dáme vodu, koleno, paprčky, kožu, cibuľu, soľ a pomalým varom varíme asi päť hodín. Koreňovú zeleninu nakrájame na jemné rezance, krátko povaríme, vodu scedíme a pridáme ju do hrnca s kolenom. Vývar scedíme a ochutíme octom.
- 2
Mäso oberieme, nakrájame na jemnejšie rezance a pridáme koreňovú zeleninu. Zalejeme vývarom a nalievame do pripravených foriem.
- 3
Necháme dobre vychladnúť, aby huspenina „sadla“ a podávame s ochuteným najemno nakrájaným šalátom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Je veľa verzií huspeniny , no kto dáva do vývaru koreňovú zeleninu nevarí huspeninu , ale polievku , ktorú nechá " sadnúť "
Nakoľko pán šéfkuchár nepodáva svoju huspeninu s chlebom , alebo pečivom , nazval by som ju skôr CELIATICKÁ .