Zabíjačková huspenina

Zoltán Bako
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove, 4. decembra 2013
Zabíjačková huspenina
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
30 minút
príprava
300 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
200 g
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do hrnca dáme vodu, koleno, paprčky, kožu, cibuľu, soľ a pomalým varom varíme asi päť hodín. Koreňovú zeleninu nakrájame na jemné rezance, krátko povaríme, vodu scedíme a pridáme ju do hrnca s kolenom. Vývar scedíme a ochutíme octom.

  2. 2

    Mäso oberieme, nakrájame na jemnejšie rezance a pridáme koreňovú zeleninu. Zalejeme vývarom a nalievame do pripravených foriem.

  3. 3

    Necháme dobre vychladnúť, aby huspenina „sadla“ a podávame s ochuteným najemno nakrájaným šalátom.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Na to, ze sefkuchar, nist moc.... Chyba tam cesnak, nove korenie cele, nove korenie cierne, bobkovy list.... Slabota.
No nic pan sef kuchar Z. Bako , naucte sa ozaj varit huspeninu a v prvom rade musite vediet co a ake korenie ide do huspeniny ( megdesign to napisal na co ste zabudli ) o do mna rada : uz ked huspeninu uvarite a je stuhnuta - cize sa moze podavat servirovat , priloha k huspenine je cibula a ocot - chleba alebo rohliky a dobre pivo , cize v Ostrave mozem dostat dobre pivo , ale huspeninu si musim doniest zo Slovenska ( aj v Cechah vedia dobre varit huspeninu , pravdepodobne nie vo vasej restauracii )