
Bravčová znojemská pečienka s tarhoňou a chrenovým créme–fraîche
Znojemská pečienka: Mäso očistíme a namarinujeme horčicou, soľou a korením. Necháme odležať, ideálne cez...

Moja silvestrovská kapustnica
Varím ju v najväčšom hrnci na Silvestra už roky a hoci je kapustnica tým lepšia, čím...

Ostrokyslá (čínska) polievka
Nemám rád čínske oblečenie ani elektroniku. Ale čínsku kuchyňu rozhodne áno. A tento recept na...

Angelikina pochúťka (plnené bravčové rezne)
Neviem, prečo sa to volá Angelikina pochúťka, ale takto sa mi dostal ten recept do rúk a...

Černicový pohár s mascarpone a so sušienkami
Černicové coulis: Ovocie povaríme v hrnci spolu s 50 ml vody a s cukrom. Škrob vymiešame...

Domáce šúľance s opraženou strúhankou
Pripravte si skvelú maškrtu, ktorá sa skvele hodí k Pinot Gris, orange wine 2023....

Pikantné koláče
Konečne po dlhom čase som sa zavďačila pri pečení aj môjmu mladšiemu synovi a to práve týmto...

Kuracie prsia s tekvicou a cuketou podľa Ega
Úspešný raper Ego a jeho manželka sa stravujú zdravo. V TV Varecha nám predstavili jednoduchý recept...

Zeleninová polievka s kuskusom
Inšpirácia z blogu Kuchařka ze Svatojánu, táto polievka je fantastická. Odporúčam vyskúšať

Moje halászlé
Už som jedol mnoho halaszlé, dokonca aj z rybacej konzervy či zo zavináčov a toto je moj...

Jednoduché kávové zrná
Z vody a cukru uvarime husty sirup. Vmiešame maslo, rozpustime a pridame oriešky,...

Obľúbené raňajky
Ak neviete, čo so starším chlebíkom, ponúkam tip na chutné raňajky ... alebo aj...

Nátierka z kapie a Nivy
Na túto nátierku ohromnej chuti som došiel náhodou. Ostalo mi trochu omáčky z receptu na tmavú...

Pomazánkové maslo po domácky
Je tu jar... všetko je zelené, svieže, rozkvitnuté, voňavé... najmä mladé bylinky...

Zapekané morčacie stehná s jablkami a parmezánom
Chutné, zdravé, voňavé a ľahké jedlo plné rôznorodých chutí.

Panbrioche s tvarohom a čokoládou
Áno, je to doslova "PÁN brioche", lebo tak vyzerá a taktiež chutí vynikajúco. Vhodný...

Veľkonočná vianočka
Konečne som našla recept na vianočku a je naozaj vynikajúca, robievam ju často.

Fettuccine ai funghi
Cestoviny uvaríme vo vriacej osolenej vode. Varíme asi dve až tri minúty. Scedíme a necháme odkvapkať.

Pečené rebrá z diviaka
Výborný obed, mäsko je šťavnaté, trochu mastné, ale práve tuk je nositeľom chuti...

Strawberry cheesecake alebo tvarohovo-jahodový nepečený koláč
Pre tých, ktorí milujú tvaroh ;-)

Špenátové taštičky
Nechala som sa inšpirovať sviatkami jari a skúsila takúto chuťovečku.

Jednoduchá bublanina
Celé vajcia spolu s kryštálovým a vanilkovým cukrom vyšľaháme do peny (musí prestať počuť cukor v miske...

Tvarohový osúch
Cesto vypracujeme spolu s kváskom a necháme kysnúť. Medzitým si pripravíme plnku. K roztlačeným uvareným...

Steak z lososa
Počas sviatkov sme sa napchávali samými sýtymi jedlami . Je načase uvariť niečo ľahšie , ...

Perníková chalúpka
Perníky-medovníky vždy u nás robila moja mama a ešte aj stále robí. Ale ja som neodolala...

Jablkové koláče z dvojakého cesta
Jemne chrumkavé, sladké pečivo plnené jablkovou plnkou. Výsledok spojenia kysnutého a lístkového cesta naozaj veľmi...

Babičkin broskyňový koláč
Tento recept mám od svojej maminky, robievala ho ako základ na všetky kysnuté koláče. Nedá...

Špaldová knedľa z parného hrnca
Zohrejeme si mlieko tak, aby bolo vlazne a nie horuce, pridame do neho cukor a...

Plnené oblátky
. mnami