Čučoriedková torta

matus113 - fotkamatus113, 23. marca 2010
Čučoriedková torta
Foto: matus113

Sýta, ale zato vynikajúca pochúťka, od ktorej je ťažké sa odtrhnúť.

6
porcií
60 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
3 ks
3 PL
2 ks
70 g
70 g
1/2 ks
1 PL
500 g
2 ks
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najskôr do penista vyšľaháme 3 vajcia s práškovým cukrom. Keď ich vyšľaháme postupne pridáme všetky ingrediencie: 3 lyžice vody, balíček vanilkového cukru, múku, kukuričný škrob, polovicu prášku do pečiva a lyžicu kakaa. Všetko spolu vymiešame na hladké cesto.

  2. 2

    Tortovú formu si vymastíme a vysypeme múkou. Nalejeme do nej vyšľahané cesto a dáme piecť na 180 stupňov.

  3. 3

    Vyšľaháme si obidve šľahačky aj so stužovačmi a vanilkovým cukrom. Po vyšľahaní pridáme zbytok práškového cukru a zľahka vmiešame.

  4. 4

    Upečený korpus si rozdelíme na tri časti. Na prvú tretinu korpusu nanesieme trochu vyšľahanej šľahačky, aby cesto nebolo suché. Na to poukladáme čučoriedky. Buď máme čerstvé, zavárané alebo mrazené. Na čučoriedky znova rozotrieme šľahačku a zakryjeme ďalšou časťou korpusu. Zopakujeme ten istý postup ako pri prvej vrstve. Na poslednú vrstvu torty dáme zbytok šľahačky a na to opäť poukladáme čučoriedky.

  5. 5

    Ako posledný krok si pripravíme citrónovú polevu podľa návodu: do troch lyžičiek studenej vody nasypeme obsah balíčka a budeme miešať aspoň 2 minúty. Vymiešanú polevu nalejeme na vrch torty. Tortu dáme do chladničky, aby cesto nažilo ovocím a aby stuhla.

Diskusia k receptu

12 komentárov k receptu
Vymazať
mnoo...! mnoo...! mošno niekedy wysúúšqam aléé... určite dám inú polewu bo neznášam citronowé polewy aa... hlawnéé... mejej cukruu!!! we ja sa pamatám, še niektoré waše recept boli aš aš sladkééé... hlawne ten punčowý rez a waječný koňak... dyk... 2 salká tam išlii... a to bol wééélky pomer oproti ostatným množstwáám....!!!
Vymazať
Tortu sme vyskušali a je naozaj užasna,uplne sa pozplyva na jazyku!
Čučoriedky su kyselkave takže s tym cukrom to prehnane nie je.
Forneta,Forneta ty len stale kritizuješ,čo keby si niečo uvarila a natočila,aby sme videli ako to ide tebe!!
Neustale sa do Matuša113 navažaš,takže sa tešime na tvoje kucharske umenie.
Matuša chvalim za robotu,ktoru si s každym videom spravi.
Vymazať
wašne? še sa ja do neho nawašam? hahaha!!! xDxDxD to sa muším zasmiať... xDxDxD jasnéé... skúste si pozieť komenty a widea na tie recepty, na ktoré som ako JEDINÉ kritizowala... domáci punčowý rez a domáci waječný koňak... pozrite si to a uwidííte... a s tou polewou... čo e na to kritizowaniaa...? neznášam citrónowé torty ani polewy...
Vymazať
Takže Forneta je odporná? Pretože má inú predtavu napríklad o tomto recepte? A čo ak je odporný niekto, kto má o receptoch inú predstvavu ako ona? p.s.Keby mi žena ponúkla cukrový maglajz podľa tohto receptu, tak by som ich vyhodil - ženu aj "tortu". A ešte niečo Matúš a Varecha , viete kedy je čučióriedková sezóna?

Pridaj komentár k receptu: