Foto: ivanka242
Perníkovo-orechové cesto s karamelovou plnkou.. to nepotrebuje žiadny komentár proste MŇAM ! :))) .. Navyše sú veľmi jednoduché zvládne ich každý.. :) Treba vyskúšať Zobraziť celý popisPerníkovo-orechové cesto s karamelovou plnkou.. to nepotrebuje žiadny komentár proste MŇAM ! :))) .. Navyše sú veľmi jednoduché zvládne ich každý.. :) Treba vyskúšať :)
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
4 ks |
|
120 g |
|
2 PL |
|
100 g |
|
130 g |
|
3 PL |
|
2 ČL (mierne navýšené) |
|
Krém: | |
1 ks |
|
250 g |
|
250 ml |
|
1 ks |
|
Okrem toho: | |
|
|
|
|
(na posypanie) |
|
Postup
-
1
Cesto:
Vyšľaháme vajcia s cukrom a medom do penista. Potom pridáme múku, horúcu vodu a kypriaci prášok perníkový -
2
..znovu poriadne premiešame mixérom. Prisypeme mleté orechy . Poriadne premiešame
-
3
Cesto je pripravené :)
-
4
Plech si vystelieme papierom na pečenie a vylejeme naň cesto.. Pečieme vo vyhriatej trúbe na 180°C cca 20min.
-
5
Kým sa korpus pečie, uvaríme si hustý karamelový puding z mlieka a práškového pudingu. Ja som použila Dr.Oetker.. a dáme vychladnúť.. sem tam premiešame aby sa rýchlejšie ochladil..
-
6
Zatial si dáme do misky maslo a uvarené salko (varíme klasickým spôsobom). Maslo aj salko by mali byť približne rovnakej teploty. Dobre rozmixujeme mixérom
-
7
takto to má vyzerať:)
-
8
Do rozmixovaného masla so salkom dáme vychladnutý karamelový puding.
-
9
Poriadne premixujeme mixérom a krém je hotový :) mňam mňam .. musíte dávať pozor aby vám ho doma nechodili vyjedať lebo vám nič nezostane ;-))
-
10
spravíme si čierny čaj ..nie na pitie ale na pokropenie korpusu :).. Používam ho pretože má neutrálnu chuť.. ale samozrejme môže sa použiť aj nejaký sirup alebo likér...každý podľa chuti
-
11
Upečený vychladnutý korpus si rozrežeme na 3rovnaké časti. Môže sa stať že sa vám korpus prilepí na papier ako aj mne. V tom prípade si pomôžeme dlhým hladkým nožom :) ale opatrne korpus je krehký ľahko sa môže potrhať
-
12
prvú časť korpusu si preklopíme na nejakú tácku alebo podnos ja som si dala aj papier na pečenie nech nemám zapráskanú celú tácku :))), popicháme špajlou a pokropíme jemne čiernym čajom
-
13
Potrieme jemnou vrstvou ríbezľového džemu ( ríbezľový preto lebo je jemne kyselkavý a oživý celý zákusok , nebude potom taký sladký a bude mať príjemnú chuť..tzv nebíčko v papulke :)...)
-
14
Teraz potrieme vrstvou krému...
-
15
Na krém poukladáme vrstvu bebe keksov.. je uplne jedno aké dáte či dáte kakaové alebo mliečne.. ja som použila kakaové na prvú vrstvu a na druhú vrstvu mliečne aby bol zákusok farebnejší :)
-
16
na keksy dáme znovu vrstvu krému
-
17
a opakujeme :) .. na krém dáme ďalšiu časť korpusu, popicháme špajlou, pokropíme čiernym čajom
-
18
potrieme jemnou vrstvou džemu..
-
19
Potrieme krémom..
-
20
dáme vrstvu tentokrát mliečnych bebe keksov.. Na keksy dáme znovu vrstvu krému. Položíme posledný korpusový plát, pokropíme čiernym čajom, natrieme džemom potom natrieme celý zákusok (aj boky) zvyšným krémom
-
21
Zákusok natretý krémom som nakoniec posypala mletými orechmi ( možete posypať sekanými lepšie to ukáže ale bohužial sekané som doma nemala ) :)) ..ale v podstate je to uplne jedno :)
-
22
Nakoniec zákusok pofŕkame čokoládovou polevou :) aaaa hotovo ! :)) Zákusok dáme zachladiť a odstáť na noc. Krájame cik-cak na trojuholníky ;-)
-
23
Zákusok v reze :)
Diskusia k receptu