Orechovo-čokoládová fantázia fotorecept
Foto: helena10
Vláčny, jemný, krémový zákusok, bohatý na orechy aj čokoládu. Chutil fantasticky. Vyskúšajte. Upečiete jednoducho a rýchlo.
Suroviny
Hrnčekové orechové cesto: | |
3 ks väčšie |
|
1 hrnček (200 ml) |
|
1 hrnček (3,5 %) |
|
1 hrnček |
|
2 hrnčeky |
|
1 bal. |
|
1 hrnček (mleté) |
|
Orechovo-čokoládový krém: | |
500 ml (3,5 %) |
|
6 PL |
|
2 bal. |
|
4 PL |
|
100 g (Figaro) |
|
150 g mleté |
|
Na poliatie: | |
300 ml (3,5 %) |
|
Čokoládová poleva: | |
125 ml (33 %, Sabi) |
|
140 g (65 % kakao, Figaro) |
|
Na plech: | |
|
|
|
Postup
-
1
Na cesto vyšľahám celé vajcia s cukrom do svetlej peny. Prilejem mlieko, olej a šľahám. Pridám múku s práškom do pečiva aj mleté orechy a vyšľahám cesto.
- 2
Približne 2/3 cesta (môžete cesto rozdeliť aj na polovice) vylejem na vyšší vymastený a posypaný plech (20 x 35 cm), urovnám a dám piecť do vyhriatej rúry na 175 stupňov na cca 10 minút.
- 3
Medzitým si za stáleho miešania uvarím krém z mlieka, cukrov a detskej krupice. Keď krém chvíľu povarím, stiahnem teplotu na minimum a pridám nalámanú čokoládu. Zmes miešam až do rozpustenia čokolády. Následne dávam dole z ohňa a vsypem mleté vlašské orechy. Poriadne vymiešam.
- 4
Ešte taký horúci krém vylejem na predpečenú polovicu cesta. Rozotriem rovnomerne. Navrch nalejem zostávajúce orechové cesto, zarovnám a pečiem pri nezmenenej teplote ešte 22-25 minút. Riaďte sa podľa svojej rúry. Kontrola špajľou.
- 5
Upečený koláč po vybratí z rúry ihneď celý polievam mliekom izbovej teploty. Nechám ho vychladnúť.
- 6
Smotanu zohrejem pred bod varu a pridám nalámanú čokoládu. Vymiešam na polevu. Povrch vychladnutého zákuska natriem čokoládovou polevou. Odkladám do chladničky na minimálne 4-5 hodín. Po zatuhnutí čokoládovej ganáže zákusok nakrájam. Dobrú chuť!
Tiež orechový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Niekedy zdanie klame... 😉
Pekný víkend prajem.🤗