Foto: dajaana
Tak toto zvyknem piecť v nedeľu večer. Prečo? Sušienky sú najlepšie odstaté - aspoň cez noc. A potom ich rozdeľujem spravodlivo medzi všetkých členov Zobraziť celý popisTak toto zvyknem piecť v nedeľu večer. Prečo? Sušienky sú najlepšie odstaté - aspoň cez noc. A potom ich rozdeľujem spravodlivo medzi všetkých členov rodiny - pekne na kôpky. Majú zásobu mlsania - do školy i do práce ku káve či k čaju.
príprava
na 175 °C
Postup
-
1
Takže hlavný recept znie - urobíme karamel z 2 polievkových lyžíc cukru. Pridáme 3 polievkové lyžice vody a vymiešame. Sirup necháme vychladnúť. Pridáme múku, škoricu alebo škoricový cukor, cukor, margarín, mlieko a sódu. Vyhnetieme hladké cesto. Urobíme valček, vytvarujeme kolieska, pokladieme na suchý plech a popicháme vidličkou. Pečieme vo vyhriatej rúre - 175°C - 10 min. Druhý variant - vytvarujeme guľôčky, vytlačíme do nich jamku a pokladieme nastrúhanú, nakrájanú čokoládu.
- 2
Tretí variant - namiesto 25g hladkej múky pridáme kokos - podľa mojich skúseností aj 50g. Vytvarujeme obdĺžníčky.
- 3
Štvrtý variant - karamel urobíme na tmavšie a namiesto 1 a 1/2 polievkovej lyžice vmiešame do karamelu citrónovú šťavu. Do cesta potom dáme vanilkový cukor namiesto škoricového a prisypeme aj citrónovú kôru. Vytvarujeme tvar citróna. Neviem ako vaše deti, ale tie moje majú rady rôzne tvary :-) .
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu