Foto: ancicka
20 minút
príprava
príprava
Suroviny
10 ks celé |
|
400 - 500 g (alebo šunka) |
|
400 g miešaná |
|
4 ks sterilizovaná |
|
2 kocky |
|
250 - 300 ml |
|
2 ks |
|
1 dl |
|
Postup
-
1
Pripravíme si potrebné suroviny,vajcia uvaríme na tvrdo a vychladnuté pokrájame na kocky,4 ks si necháme bokom.
-
2
želatinu pripravíme podľa návodu a v 1 dl vody prevaríme bujon.Bujon necháme vychladnuť,
-
3
zmiešame so želatinou.
-
4
V miske zmiešame zeleninu,tatarku a vajíčka,
-
5
vlejeme pripravenú želatinu,
-
6
formu srnčieho chrbta,alebo hranatú vyložíme potravinarskou foliou,polovicu hnmoty vlejeme,na to uložíme celé vajcia
-
7
a zalejeme zbytkom.Odložíme do chladničky stuhnúť,najlepšie do druhého dňa.
-
8
Po stuhnutí vyklopíme a môžme aj ozdobiť.
vyzera to dobre vyskušam...
Kk, * * * * *
P.S. S celými vařenými vejci ji sice nedělám, ale vlastně proč ne. :-)