Zdravá pizza by me

petada - fotkapetada, 21. júna 2012
Zdravá pizza by me
Foto: petada

Už nejakú dobu sa snažím viesť stravovanie mojej rodiny tým lepším smerom, a keďže moje deti majú veľmi v obľube pizzu, maminka vyexperimentovala variantu Zobraziť celý popisUž nejakú dobu sa snažím viesť stravovanie mojej rodiny tým lepším smerom, a keďže moje deti majú veľmi v obľube pizzu, maminka vyexperimentovala variantu pre spokojnosť detí a vlastné kludné svedomie :)

16
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 190 °C

Suroviny

500 g
350 ml
1 ks
50 ml
1 ks
1 čajová lyžička
1 pol. lyžica
1 kelímok
200 g strúhaný




Postup

  1. 1

    z droždia, cukru a trošky vlažného mlieka si pripravíme kvások

  2. 2

    z múky, kvásku, vajíčka, soli a zvyšného mlieka (môžte pridať aj oregano alebo korenie na pizzu) vypracujeme vláčne cesto, do ktorého nakoniec vpracujeme olej (ja som použila kokosový, nabudúce vyskúšam aj s olivovým :)) a necháme na teplom mieste kysnúť

  3. 3

    cesto rozdelíme na 2bochníky, vyvaľkáme do tvaru kruhu, dáme na plech a trošku prevzdušníme vidličkou

  4. 4

    každú pizzu potrieme polovicou kyslej smotany, poukladáme naň plátky šunky, zeleninu podľa chuti a vrch posypeme strúhaným syrom

  5. 5

    pečieme pri 190°C (teplovzdušná rúra) 20minút z tohto množstva mi vyšli dve veľké pizze

Diskusia k receptu

3sandra3
super nápad... uložím si do mojich receptov a určite ju v najbližšej dobe pripravím
petada
Ďakujem!! Nechcem sa chváliť, ale ja sa jej nemôžem dojesť :D No stačia dva trojuholníky a som plná...
xnikix
Toto určite vyskúšam! Vyzerá vynikajúco a hlavne zdravo ;)
andiss
Vcelku zdrava alternativa, určite skúsim.. :-) pizzu si už dllho, dllho pdriekam, hehe..
misi1405
Na tomto nie je nič zdravé. Práve naopak. Špalda je možno ľahšie strávitelná obilnina ale určite nie zdravšia. Ak Vám môžem poradiť, v záujme zdravia sa nízkotučným výrobkom radšej vyhnite. Niet nad kvalitné plnotučné mliečne výrobky :)
petrapark
Ja sa tiež snažím pripravovať zdravšiu pizzu a recept na cesto mám od Jamieho Olivera a je tiež vynikajúce, skúste vyskúšať: 500g špaldová múka, lyžičku hnedého cukru, troška soli, polievkovú lyžicu olivového oleja a teplá voda podľa potreby, aby bolo cesto vlažné. To všetko naraz zmiešam, nechám vykysnúť a mám pripravené cesto na pizzu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia