Tvarohové buchty z domácej pekárne

fialetta - fotkafialetta, 19. februára 2012
Tvarohové buchty z domácej pekárne
Foto: fialetta

Môj prvý a úspešný pokus o pečené buchty

30
porcií
180 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
500 ml
300 ml
3
3 polievkové lyžice
1 balíček
1 malá lyžička
1 kg
1 balíček
1 balíček
Plnka:
500 g
6 polievkových lyžíc
1 balíček
1




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny na cesto dáme postupne do domácej pekárne v poradí ako sú zapísané. Volíme program cesto a po ukončení programu robíme buchty a plníme ich klasickým spôsobom. Z tohto cesta sa dajú upiecť aj záviny.

Diskusia k receptu

afataga
mnam, od kedy mam pekarnicku aj ja viem kysnute :-) tvarohove mam najradsej
zdenkas
toto cesto aj kyslo v pekárničke?Lebo 1kg múky je dosť veľa,ale však ak bude cesto utekať von z pekárničky, vyberem ho skôr.
Rcp sa mi páči,chcem vyskúšať.
izabella929
najradšej si robím vlastnoručne, vtedy cítim, aké to cesto je...ale aj tvoje vyzerajú skvele.-))
damisa
aj mne sa zdá veľa do pekárničky kilo múky, minule som robila na koláč z pol kila múky a vykyslo mi skoro až po okienko, aj chlieb robím z pol kila múky a upečený je zarovno nádobky.
fialetta
Možno je to tým,že ste dali čerstvé droždie. Ja som sa tiež obávala,že mi cesto prekysne,ale nestalo sa :-)
makovicka
izabella929,
vlastnoručne, žartuješ, odkedy mám pekárničku nič vlastnoručne , ani mixérom pracne nemiesim, je to skôr,perfektne a nebolia z toho ruky, recept mám podobný až na ten olej- zdá sa mi ho dosť veľa
marijam
Podobný recept na kysnuté cesto mám od priateľovej mamky...ide do neho na kilo múky 3dcl oleja...vždy to tak robievam..niekdy nedám ani o štipku, deci ničoho menej..a buchty, moravské koláče sú výborné....vždy sa hneď všetko spapká :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia