Rýchla bezlepková piškótová roláda

novalim - fotkaNovalim, 8. marca 2018 17:00. Tento recept je komerčný recept.
Ďalšie recepty »

Rýchla bezlepková piškótová roládaFoto: novalim

Máte len pol hodinu času a potrebujete niečo upiecť? Overené, fungujúce, bezlepkové a veľmi dobré? Tak ste na správnej adrese. Dnes je na pláne rýchla bezlepková piškótová roláda. Základom je ingrediencia, ktorá nič nestojí – vzduch. Všetky prísady treba riadne vymiešať, čím sa do nich všľahá vzduch. Ten je potom zodpovedný za výsledok – mäkučká piškóta.

12
porcií
15 min
príprava
15 min
na 170 °C

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    V mise vyšľaháme žĺtky a práškový cukor do nadýchanej bledej peny. Pridáme postrúhanú citrónovú kôru a zamiešame. V druhej mise vyšľaháme bielky s 30 g kryštálového cukru do tuha. Potom obe zmesi veľmi jemne zmiešame. Snažíme sa udržať čo najviac nadýchaného objemu, ale je dôležité obe zložky riadne zamiešať.

  2. 2

    Napokon pridáme v troch várkach Promix PK špeciál múku, ktorú preosievame na vaječnú zmes a potom ju gumenou varechou veľmi zľahka primiešavame. Ideálne robíme veľké oblúky varechou tak, aby sme premiešali aj usadené múku na dne misy.

  3. 3

    Hotovú zmes vylejeme na plech potretý tenkou vrstvou oleja, na ktorý sme uhladili papier na pečenie. Pečieme v predhriatej rúre na 170 stupňov asi 15 minút. Hotové cesto je na dotyk mäkké a pružné. Vyberieme z rúry, necháme chvíľu vychladnúť, stiahneme papier na pečenie, naplníme lekvárom a opatrne zrolujeme. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist