Pampúšky - Bolestníky

kacenka89 - fotkakacenka89, 9. februára 2014
Pampúšky - Bolestníky
Foto: kacenka89

Starý recept, ktorý vždy poteší...

20
porcií
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

5 ks
5 ks
1 dcl
štipka
3 PL
1/2 kg
1 ČL
1/2 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetko dáme do misy a všetko spolu zmiesime.

  2. 2

    Keď je už tuhšie, dáme na lopár a miesime ďalej. Cesto sa nesmie lepiť a musí sa lesknúť. Popri miesenia cesta sa cesto tiež udiera o lopár.

  3. 3

    Z cesta urobíme dlhý valec, porozkrajujeme asi na 5cm kúsky a váľkame tenké pampúšky. Do stredu urobíme radielkom tri zárezy.

  4. 4

    Vyprážame v dostatočnom množstve oleja, aby boli ponorené. Nádoba na vypráženie má byť o niečo menšia ako pampúšik. Tým sa pampúšik zvlní. Vyprážame len chvíľu aby nezhoreli.

  5. 5

    Obalíme v práškovom a vanilkovom cukre.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Vyzerajú krásne, recept zaujímavý, názov tiež ... šikulka si :) 5*
@Kacenka89 , to sa vysmmaza len po jednom kuse? To by asi dlho trvalo. :-) Paci sa mi recept, podoba sa to na fanky. Ukladam do KK