Starý recept, ktorý vždy poteší...
20
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
5 ks |
|
5 ks |
|
1 dcl |
|
štipka |
|
3 PL |
|
1/2 kg |
|
1 ČL |
|
1/2 ČL |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Všetko dáme do misy a všetko spolu zmiesime.
- 2
Keď je už tuhšie, dáme na lopár a miesime ďalej. Cesto sa nesmie lepiť a musí sa lesknúť. Popri miesenia cesta sa cesto tiež udiera o lopár.
- 3
Z cesta urobíme dlhý valec, porozkrajujeme asi na 5cm kúsky a váľkame tenké pampúšky. Do stredu urobíme radielkom tri zárezy.
- 4
Vyprážame v dostatočnom množstve oleja, aby boli ponorené. Nádoba na vypráženie má byť o niečo menšia ako pampúšik. Tým sa pampúšik zvlní. Vyprážame len chvíľu aby nezhoreli.
- 5
Obalíme v práškovom a vanilkovom cukre.
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Diskusia k receptu