Tekvicovo-cuketová polievka

violi - fotkavioli, 15. septembra 2011
Tekvicovo-cuketová polievka
Foto: violi

Toto je rýchly recept na hladkú polievku z cukety a tekvice. Myslím, že by sa to dalo spraviť aj len z tekvice alebo Zobraziť celý popisToto je rýchly recept na hladkú polievku z cukety a tekvice. Myslím, že by sa to dalo spraviť aj len z tekvice alebo len z cukety a výsledok by bol dobrý. Je to veľmi zdravý a nízkokalorický recept, keďže tam nejde žiaden tuk, ale chuť je veľmi príjemná takže to nepôsobí ako diétne jedlo.

10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1/2 kg
1 ks
pár strekov (nízkokalorický olej v spreji)
3 strúčiky pretlačený
 mletý
 alebo kocka
na ozdobenie
na ozdobenie




Postup

  1. 1

    Tekvicu a cukinu ošúpeme, nakrájame na približne rovnako veľké kocky. Nemusí to byť nejako úhľadne keďže nakoniec sa celá polievka nahladko vymixuje ponorným mixérom, ale odporúčam, aby boli rovnakej veľkosti aby sa rovnomerne uvarili.

    Tekvicovo-cuketová polievka - obrázok 1
  2. 2

    Na frylighte si opražíme cibuľu, pridáme pretlačený cesnak, chvíľku restujeme a pridáme cuketu a tekvicu. Premiešame a zakryjeme, aby to pustilo šťavu. Po chvíli skontrolujeme, pridáme kurací vývar alebo vodu zarobenú s bujónom ale len tak, aby to bolo napoly podliate. Nepridávajte príliš veľa vody resp. vývaru, lebo potom budete mať výsledok príliš riedky. Necháme dusiť až kým sa je cukina a tekvica mäkká a teda hotová na mixovanie.

    Tekvicovo-cuketová polievka - obrázok 2
  3. 3

    Hrniec zložíme z ohňa a ponorným mixérom vymixujeme na hladkú zmes. Potom to vrátime na oheň a podľa chuti pridáme sušený mletý cesnak, muškátový oriešok, biele korenie, soľ. Servírujeme s petržlenovou vňaťkou a bielym jogurtom. Dobrú chuť

    Tekvicovo-cuketová polievka - obrázok 3

Diskusia k receptu

zvoncek
milá Violli, dobrý nápad, ďalšia obmena polievok z cukety resp. tekvice. frylight- to je nejaká špeciálna panvica? Na obr. vidím hrniec.
Je pravda, že v 21.storočí hlavne vďaka počítačom pribúda do hovorovej reči mladších ľudí mnoho výrazov z angliického jazyka,
ale je to potrebné tu?
orchidea
Takú som ešte nevarila... určite vyskúšam lebo tie zeleniny mám rada.
violi
@zvoncek : V ingredienciach je napisane, co je Frylight- nizkokaloricky olej v spreji. Je to obchodny nazov tohto produktu, preto som ho uviedla.
echo
prosím kde sa dá kúpiť tento spray?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia