Poľovnícka kapsa babky Bajky

baya94 - fotkabaya94, 22. januára 2015
Poľovnícka kapsa babky Bajky
Foto: baya94

Netuším, prečo poľovnícka, ale veľmi nám to chutilo, tak som vypýtala recept. Mne sa placky na prvý krát nepodarili, preto je fotka iba mäsa, ale chuťovo to bolo dobré :)

4
porcie
15 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Placky:
4 ks
štipku
3 ks
3 strúčiky
Plnka:
900 g
1 ks
1 ČL
1 ČL
1 ČL
1 ČL
2 ČL
140 ml
Omáčka:
250 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cibuľu nakrájame na kocky a opražíme na oleji do biela.

  2. 2

    Pridáme na malé kúsky nakrájané mäso a orestujeme do biela.

  3. 3

    Pridáme sladkú červenú papriku, premiešame a podlejeme trochou horúcej vody. Pridáme soľ, peper, provensálske bylinky, gulášovú zmes. Pokiaľ robíme z kuracieho mäsa, pridáme aj kari a grilovacie korenie, prípadne inú zmes na kuracie mäso. Varíme na veľkom plyne bez pokrývky, ak sa voda vyparí, môžme ešte doliať, ale iba po troške.

  4. 4

    Keď je mäso mäkké, pridáme pretlak a za priebežného miešania necháme prejsť varom. Ochutnáme, prípadne dochutíme a odstavíme.

  5. 5

    Na placky si nastrúhame zemiaky, pridáme soľ, peper, majoránku, štipku sódy bikarbóny alebo prášku do pečiva, pretlačený cesnak a vajíčka. Premiešame a pridávame múku, kým cesto nemá hustú konzistenciu, ale musí byť ešte trošku tekuté V recepte je písaná hrubá múka ale ja nabudúce použijem polohrubú, nakoľko teraz mi placky vôbec nevyšli (mala som aj veľmi husté cesto)

  6. 6

    Na rozohriatom oleji robíme placky vo veľkosti palaciniek.

  7. 7

    Podávame tak, že na polovičku placky dáme mäso (nie veľa, aby nevytekalo) a preložime - vytvoríme kapsu. Vrch potrieme rozmiešaným jogurtom s tatárskou omáčkou. Ako prílohu podávame zeleninový šalát.

Diskusia k receptu

10 komentárov k receptu
...ajajaaaaj;-)..?nazov,popis a foto je uplne mimo,fakt si neviem predstavit ten finalny vytvor....;-)....mily je ten uvod,ze sa" nieco nepodarilo",ale ako to malo vypadat naozaj?;-).gula,trojuholnik,okruhla placka....ci?;-DDD
Ahoj Bayjka,si ma rozosmila aka si odvazna,ze napises,ze sa ti placka nepodarila.Co sa ti na nej nepodarilo,no citam,ze si pouzila hr.muku.Placka sa ti ne[podarila,nie pre ,ale urobila si huste cesto.Muky na 4 zemiaky tak najviac 1 pl a aj to nie veeelmi kopcom a aj 3 vajicka je vela.Skus iba troche muky ,uvidis ake budu fajne.
Drzim ti palce,si odvazna mlada dievcina.
u nás sa to volalo "tajomstvo koliby". Už som na to zabudla. Najbližšie urobím. Bolo to výborné a veľmi sýte jedlo. Určite je také aj to tvoje.
Držím ti palce a prajem veľa chuti do ďalšieho varenia. To nevadí, že sa niekedy nepodarí. V tvojom veku aj mne sa nepodarilo všetko. Chce to viacej praxe a budeš 1*.
@n áhodou mi je sympatické priznanie, že sa niečo nevydarilo :-)), recept je napriek tomu dobrý. Ty zvyčajne aký tvar placiek robíš ............?Veď v popise je uvedené, že vo veľkosti palaciniek. Tvoj komentár pôsobí na mňa presne ako tá fotka - arogantne. Trošku tolerancie by nezaškodilo,
baya94, na tvoj vek je to iste vydarené, tie placky - tak ako ti poradila aj @jozka2 , hladká múka, ale len trošku, ak si postrúhaš zemiaky, zlej z nich vodu, len v prípade potreby ju pridaj, alebo len ten škrob naspodu, a ani tú sódu bik. netreba, ale veď na to prídeš. Prijmi to nie ako kritiku, ale ako radu, tiež aj to, že mäso sa dusí na malom ( nie veľkom) plameni a prikryté pokrievkou. Ja som možno v tvojom veku ani to nespravila, ale si ešte mladá, všetko príde časom. Ale hlavné je, že sa to to podarilo.
Dakujem vsetkym za povzbudive slova a rady :) ono ja by som to aj dusila, ale priatel povedal, ze to sa ma asi zredukovat a ze to sa robi na velkom a bez pokrievky :D tak ale vydarilo sa, to je hlavne :) a inak mne sa placky zatial vzdy podarili, len teraz som chcela presne podla babky spravit no a takto to dopadlo :D

Pridaj komentár k receptu: