Foto: patroveckypitrs
Tieto rožky robím vždy, keď pečiem mäsový koláč s lístkového cesta a ostáva mi plnka. Tieto rožky sa hodia na pohostenie pre návštevu, alebo Zobraziť celý popisTieto rožky robím vždy, keď pečiem mäsový koláč s lístkového cesta a ostáva mi plnka. Tieto rožky sa hodia na pohostenie pre návštevu, alebo na večeru. A ráno sa môže znovu ohriať na raňajky.
porcií
príprava
na 180°C °C
Suroviny
200 g |
|
100 g |
|
1 ks čerstvá |
|
100 g (alebo anglická) |
|
1 ks čerstvá |
|
2 ks surové |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
3 strúčiky |
|
plnotučná alebo |
|
2 PL (alebo iný) |
|
1 - 2 ks |
|
Kto chce: | |
1 ks |
|
2 ks uvarené na tvrdo |
|
Postup
-
1
Pripravím si suroviny. Kečup a cibuľka tam chýba. Až keď som začal robiť som to mal na druhom stole. Papriky, slaninku a mladú cibuľku krájame na drobno. Syr strúham na malých okách. Očistený cesnak pretlačím cez lis. Všetko to dám do misy na miešanie. Plus kečup ostrý.
-
2
Rožky používam staršie. Odrežem s nich tenký vrch. Stred vyberiem a ten pridám do misy na miešanie.
-
3
Všetky suroviny aj striedka z rožkov, plus čerstvo mleté korenie, s mletou červenou paprikou a surovými vajíčkami (pokiaľ možno bez škrupiny) vymiešam spolu. Tato dávka mi vidá na 6 rožkov grahamových 90 gramových.
-
4
Spodnú časť rožka natriem horčicou. Ja dávam dijonskú, lebo je ostrá. Kto nechce ostré, dá plnotučnú. Na to dám vrstvu pripravenej zmesi.
-
5
Priložím vrchnú časť rožku a zabalím do alobalu. Takto zabalené rožky dám do rúry na mriežku na 35 - 40 minút na 180° C piecť. Závisí to od typu rúry.
-
6
Po vybalení rožky krásne voňajú a sú chrumkavé. Ako hovoria niektorí, nebíčko v papuľke. Výhodu to ma v tom alobale, menej riadov a odbalíte si len toľko, koľko zjete. Ostatné si na druhy krát dáte ohriať a máte znovu čerstvé.
-
7
Tu je ten mäsový koláč, na ktorý tú istú plnku používam. Dávam ju medzi lístkové cesto na pekáči. A potom zapiecť na 180° C tak na 25 - 30 minút. Je to tiež ohromné, robím to ku kyslej šošovici. Tak aj Vám želám dobrú chuť a nebíčko v papuľke.
Ďakujem za pekný komentár kamarát. Život o samote s dvomi dcérami ma naučil všakovakým kúskom. Veď ani ty sa nedáš za hanbiť s dobrotami, ktoré hladia bruško.