Rebarborová bublanina
Rebarborová bublanina

Rebarborová bublanina fotorecept

rimm - bez fotkyrimm, 14. mája 2023
Rebarborová bublanina (fotorecept)
Foto: Rimm

Všade čítam „jednoduchá bublanina“ alebo „bublanina z 1 vajca“ či rýchla, lacná... Moja je asi drahá, komplikovaná a neviem čo ešte, ale chutná. Zobraziť celý popisVšade čítam „jednoduchá bublanina“ alebo „bublanina z 1 vajca“ či rýchla, lacná... Moja je asi drahá, komplikovaná a neviem čo ešte, ale chutná. Čo nevravím že tie iné nie sú, ale...

15 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Suroviny

200 g
200 g
6 ks
250 g
1 bal.
1/2 čL
1 dl
1,5 dl
štipka
500 g (alebo ovocie)
Na posypanie:
1 bal.




Postup

  1. 1

    Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom do peny.

  2. 2

    Pridáme olej, mlieko, múku (ideálne preosiatu), kypriaci prášok a sódu bikarbónu. Dôkladne premiešame, ak sa vám zdá cesto husté prilejte mlieko, ale po troškách, aby nebolo moc riedke.

  3. 3

    Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh.

  4. 4

    Sneh primiešame zľahka do cesta.

  5. 5

    Vylejeme cesto na vymastený plech, alebo vystlaný papierom na pečenie.

  6. 6

    Na vrch nasypeme, naukladáme ovocie podľa chuti. Ja som dal rebarboru. Posypeme vanilkovým cukrom - ak máte kyslé ovocie treba viac, ak sladké, tak menej. My sme rebarboru posypali asi 2 balíčkami a ešte hnedým cukrom.

    Rebarborová bublanina (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Vložíme do predhriatej rúry cca 170-180 °C. Pečieme zhruba 20-30 minút, podľa toho aké šťavnaté máme ovocie.

    Rebarborová bublanina (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Bublaninu posypeme práškovým cukrom a môžeme podávať.

    Rebarborová bublanina (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia