Rebarborová bublanina fotorecept
Foto: Rimm
Všade čítam „jednoduchá bublanina“ alebo „bublanina z 1 vajca“ či rýchla, lacná... Moja je asi drahá, komplikovaná a neviem čo ešte, ale chutná. Zobraziť celý popisVšade čítam „jednoduchá bublanina“ alebo „bublanina z 1 vajca“ či rýchla, lacná... Moja je asi drahá, komplikovaná a neviem čo ešte, ale chutná. Čo nevravím že tie iné nie sú, ale...
príprava
na 170 °C
Suroviny
200 g |
|
200 g |
|
6 ks |
|
250 g |
|
1 bal. |
|
1/2 čL |
|
1 dl |
|
1,5 dl |
|
štipka |
|
500 g (alebo ovocie) |
|
Na posypanie: | |
1 bal. |
|
Postup
-
1
Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom do peny.
- 2
Pridáme olej, mlieko, múku (ideálne preosiatu), kypriaci prášok a sódu bikarbónu. Dôkladne premiešame, ak sa vám zdá cesto husté prilejte mlieko, ale po troškách, aby nebolo moc riedke.
- 3
Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh.
- 4
Sneh primiešame zľahka do cesta.
- 5
Vylejeme cesto na vymastený plech, alebo vystlaný papierom na pečenie.
- 6
Na vrch nasypeme, naukladáme ovocie podľa chuti. Ja som dal rebarboru. Posypeme vanilkovým cukrom - ak máte kyslé ovocie treba viac, ak sladké, tak menej. My sme rebarboru posypali asi 2 balíčkami a ešte hnedým cukrom.
- 7
Vložíme do predhriatej rúry cca 170-180 °C. Pečieme zhruba 20-30 minút, podľa toho aké šťavnaté máme ovocie.
- 8
Bublaninu posypeme práškovým cukrom a môžeme podávať.
Tiež bublanina:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu