Jablková torta so šľahačkou
Foto: valina
Svieža ľahká torta na každú príležitosť.
12
porcií
porcií
35 minút
príprava
príprava
15 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
3 ks |
|
150 g |
|
3 PL |
|
3 PL |
|
150 g |
|
1/2 bal. |
|
Jablková plnka: | |
1 kg očistené |
|
2 bal. |
|
podľa chuti |
|
2 bal. |
|
200 ml |
|
Šľahačka: | |
250 ml |
|
1 bal. |
|
50 g |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Vajíčka vymiešame s cukrom, pridáme olej, vodu a múku premiešanú s práškom do pečiva. Cesto vylejeme do tortovej formy a pečieme asi 15 minút na 200°C. Upečený korpus necháme vo forme vychladnúť.
- 2
Nastrúhané očistené jablká dáme dusiť s kryštálovým a škoricovým cukrom. Následne pridáme vo vode rozmiešané Zlaté klasy a všetko prevaríme. Vlažné nalejeme na korpus a necháme úplne vychladnúť.
- 3
Zo smotany s cukrom a stužovačom ušľaháme tuhú šľahačku a navrstvíme na jablká. Vrch cez sitko posypeme kakaom. Necháme stuhnúť aspoň 4 hodiny, najlepšie do druhého dňa.
Tiež jablková torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu