Jablková torta
Jablková torta

Jablková torta so šľahačkou

valina - fotkavalina, 5. septembra 2022
Jablková torta so šľahačkou
Foto: valina

Svieža ľahká torta na každú príležitosť.

12
porcií
35 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

3 ks
150 g
3 PL
3 PL
150 g
1/2 bal.
Jablková plnka:
1 kg očistené
2 bal.
podľa chuti
2 bal.
200 ml
Šľahačka:
250 ml
1 bal.
50 g
Na posypanie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vajíčka vymiešame s cukrom, pridáme olej, vodu a múku premiešanú s práškom do pečiva. Cesto vylejeme do tortovej formy a pečieme asi 15 minút na 200°C. Upečený korpus necháme vo forme vychladnúť.

  2. 2

    Nastrúhané očistené jablká dáme dusiť s kryštálovým a škoricovým cukrom. Následne pridáme vo vode rozmiešané Zlaté klasy a všetko prevaríme. Vlažné nalejeme na korpus a necháme úplne vychladnúť.

  3. 3

    Zo smotany s cukrom a stužovačom ušľaháme tuhú šľahačku a navrstvíme na jablká. Vrch cez sitko posypeme kakaom. Necháme stuhnúť aspoň 4 hodiny, najlepšie do druhého dňa.

Recept je zaradený do kategórií:
Ovocné, Slovenská kuchyňa, Prešovský kraj, Dezerty, Na sladko, Torty, Pečené

Diskusia k receptu

haji
Moc pěkný jablkový receptík, oceňuji vlastní korpus. Slavnostní osvěžující torta, díky za sdílení!

Zaujímavé video z archívu TV Varecha