Jednoduchá a zdravá polievočka. Na pšeno (proso, česky jáhly) sa v dnešnej dobe akosi zabúda... Ďakujem Lucylee za pripomenutie. ;-)
2-3
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
20-25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Príprava pšena: Pšeno premyjeme teplou vodou, potom horúcou vodou a nakoniec studenou vodou, aby sme odstránili mierne horkastú chuť. Necháme odkvapkať a podľa návodu v recepte vložíme do polievky.
- 2
Očistenú, umytú a na hrubo postrúhanú zeleninu zalejeme vodou, osolíme a uvaríme do polomäkka. Neskoršie pridáme umyté pšeno a dovaríme do mäkka. Nakoniec pridáme posekanú petržlenovú vňať a ešte krátko prevaríme. Ak treba, ešte jemne dochutíme soľou. Dobrú chuť. :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu