Pšenová polievka

glosterka - fotkaglosterka, 25. novembra 2010

Jednoduchá a zdravá polievočka. Na pšeno (proso, česky jáhly) sa v dnešnej dobe akosi zabúda... Ďakujem Lucylee za pripomenutie. ;-)

2-3
porcie
10 minút
príprava
20-25 minút
tepelná úprava

Suroviny

120 g, (mrkva, petržlen)
60 g
500 ml
1 KL




Postup

  1. 1

    Príprava pšena: Pšeno premyjeme teplou vodou, potom horúcou vodou a nakoniec studenou vodou, aby sme odstránili mierne horkastú chuť. Necháme odkvapkať a podľa návodu v recepte vložíme do polievky.

  2. 2

    Očistenú, umytú a na hrubo postrúhanú zeleninu zalejeme vodou, osolíme a uvaríme do polomäkka. Neskoršie pridáme umyté pšeno a dovaríme do mäkka. Nakoniec pridáme posekanú petržlenovú vňať a ešte krátko prevaríme. Ak treba, ešte jemne dochutíme soľou. Dobrú chuť. :-)

Diskusia k receptu

lucylee
jeeej, ďalší recept z pšena, skvelé, ďakujem :)
maartina
potešil ma tento recept, ďakujem ...pšeno mám už dlhšie kúpené, len som akosi nevedela čo s ním :))
glosterka
@maartina , som rada, že Ťa potešil tento recept. Mne došlo pšeno, zajtra dokúpim... a teším sa na túto polievočku, že si ju zase navarím. :-)
monixa
ahojky. je tam uvedene dobre množstvo vody? lebo vznikla mi z toho kaša O:-)
glosterka
Ahoj moni... tak to ma mrzí... Recept mám z kuchárskej knihy, mne sa podaril. Ak je polievka hustá, treba samozrejme počas varenia alebo po dovarení doliať ešte p.p. vodu a aj dosoliť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia