Foto: zuzkabluzka
Tento koláč určite nepatrí medzi krásavcov, ale je naozaj výborný a velmi rýchly. Do hodinky máte jednou rukou napečenú dobrotu a to doslova, lebo Zobraziť celý popisTento koláč určite nepatrí medzi krásavcov, ale je naozaj výborný a velmi rýchly. Do hodinky máte jednou rukou napečenú dobrotu a to doslova, lebo ja som piekla s mojou malou sedemnásťmesačnou dcérou na rukách. ;) Môj muž ho zbožnuje, takže od vtedy čo mi moja švagriná dala tento recep sa u nás štuchá do koláča velmi často. :)
príprava
na 180 °C
Suroviny
350 g |
|
200 g |
|
120 g (rozpustené) |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
2 PL |
|
3/4 hrnčeka |
|
štipka |
|
Poleva: | |
180 g |
|
4 PL |
|
3 PL (horúca) |
|
300 g |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Múku, cukor a PDP premiešame a pridáme všetky ostatné "mokré" suroviny.
-
2
Všetky suroviny spolu dobre vymiešame.
-
3
Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme do ružova.
-
4
Cesto necháme chvíločku postáť a začneme štuchať obrátenou varechou po celej ploche, aby sa nám vytvorili dierky. Treba dať pozor, aby neboli príliš hlboké, stačí len trošičku prepichnúť "kôrku" koláča.
-
5
Krátko pred dopečením koláča si uvaríme polevu: dáme variť maslo, rum a horúcu vodu, potom pridáme cukor a podľa chuti kakao. Necháme trochu ochladnúť.
-
6
Nie príliš horúcu polevu vylejeme po celom, ešte teplom, koláči tak, aby sa poleva dostala do pripravených dierok. Nakrájame a hotovo. :)
-
7
Ešte jednu maličkosť. Ak máte velký plech, je lepšie spraviť koláč z jeden a pol dávky, bude vyšší a lepší ;)
@3sandra3 pred publikovanim som hladala stuchany kolac, pod tymto nazvom ziaden nebol, mas pravdu, je ten isty, ale snad nevadi, ti, co ho poznaju si ho aspon pripomenu ;)
su perfect nerobia sa velke dierky a sirup sa rozlozi v kolaciku perfetne, lebo je hustejsie popolievany. zase po tej vareske mas tam pekne "ocka" a vyzera dobre.
a ozaj poliat jednoduchy piskot akymkolvek takymto sirupom je lahodka.